Campanya per controlar l'ús del mòbil mentre es condueix a Castellbisbal

per La Torre, 25 de març de 2016 a les 09:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Il·lustració: Direcció General de Trànsit


La Policia Local de Castellbisbal ha posat en marxa aquests dies la campanya Parlar amb el mòbil mentre condueixes pot costar vides. La iniciativa, que consisteix en fer controls a diferents punts del municipi per detectar l’ús de telèfons mòbils durant la conducció, té com a objectiu principal conscienciar els conductors que sobre el fet que les distraccions al volant són una de les principals causes d’accidentalitat.

 
Segons els darrers estudis sobre seguretat viària, les distraccions al volant per culpa dels telèfons intel·ligents causen cada any més accidents amb víctimes. Tant és així que, segons un estudi recent del RACC, a dia d’avui les distraccions són la primera causa d’accidentalitat, per sobre de la velocitat.

La Direcció General de Trànsit (DGT) no només corrobora aquestes dades, sinó que alerta del fet que parlar o escriure amb el mòbil mentre se circula és equivalent a conduir amb 1 gram per litre d’alcohol, el doble del permès per la llei.

Davant aquest escenari, la Policia Local de Castellbisbal, mitjançant la campanya Parlar amb el mòbil mentre condueixes pot costar vides, vol contribuir a la millora de la seguretat viària donat eines i missatges que conscienciïn sobre la importància de no utilitzar el telèfon mòbil mentre es condueix:


-Desconnectar el mòbil durant la conducció és l’acció més segura. Res pot ser tant urgent que compensi el risc de patir un accident.
-Els “telèfons mans lliures” són els menys perillosos, encara que no disminueixen la resta d’efectes de risc: distracció, senyals que no es veuen, major temps de reacció, maniobres sense senyalitzar.
-Després dels dos primers minuts parlant amb el mòbil, el conductor allunya la seva atenció de la carretera i la posa a la conversa. Si a més rep notícies dolentes, a la manca d’atenció s’ha d’afegir un important grau de tensió.
-El perill de distracció també afecta als vianants, que perden la noció del risc quan caminen parlant pel mòbil.
-Tots som responsables. Abans de trucar a un mòbil, pensem si el destinatari pot estar conduint.

 

Participació