«Un matrimoni de Boston» clou el Premi Ciutat de Terrassa de Teatre

Anna i Claire, una relació d'allò més complicada
Anna i Claire, una relació d'allò més complicada | Foto: Ramon Navarro
Anna Carol
24 de març del 2016
Actualitzat a les 10:13h

L'Anna amb la minyona, en una de les escenes Foto: Ramon Navarro


Diumenge passat a la Sala Crespi es va representar l'última obra seleccionada per a concursar al XLII premi Ciutat de Terrassa de Teatre. L'obra Un matrimoni de Boston la va escriure el dramaturg americà David Mamet (Chicago 1947) el 1999.

L'Agrupació Casal de Calaf, sota la direcció de Martí Viñas, ens va interpretar aquesta peça de temàtica actual malgrat l'autor la situés a finals del XIX. L'escenografia i el vestuari, molt ben aconseguits, ens transporten a l'Anglaterra victoriana, en una casa senyorial la propietària de la qual, l'Anna (Neus Quer), forma part d'aquesta societat econòmicament pròspera però rígida en la seva moral.

A l'Anna la ve a visitar una antiga amiga, la Claire (Angelica Quingles), amb la qual havia tingut una relació sentimental. Aquesta li ve a demanar si li pot deixar la casa per trobar-se amb la seva nova estimada. L'Anna accepta sempre i quan la deixin participar d'aquesta trobada. 
 

Anna i Claire, una relació d'allò més complicada Foto: Ramon Navarro

Però un luxós collaret que llueix la mestressa al trobar-se amb l'amiga de la Claire desemmascarà una sèrie de secrets que anirem coneixent al llarg dels diàlegs i que ens faran reflexionar sobre temes diversos: l'amistat, l'amor, la vellesa…

La minyona (Pilar Guardiola) dóna el toc humorístic a l'obra encaixant els retrets irònics i a vegades sarcàstics de la seva senyora.

Una comèdia amb una interpretació excel·lent per part de les tres actrius. Vull ressaltar, però l'actuació de la Neus Quer que amb els seus canvis de registres i la seva expressió corporal omplia ella sola l'escenari.

Final que ens deixa un bon gust de boca i que arrodoneix aquest flirteig amb el teatre que ens ha fet gaudir durant 10 setmanes. El teatre amateur és ben viu. Fins la propera edició!

Anna Carol
 

Les tres protagonistes de l'obra Un matrimoni de Boston Foto: Ramon Navarro
 

L'obra també dispensa moments còmics Foto: Ramon Navarro