El conductor del bus on va resultar ferida una egarenca, en estat crític

El conseller de Salut insisteix que va rebre atenció mèdica adequada durant tot el dia del sinistre

Sofia Cabanes
22 de març del 2016
Actualitzat a les 16:42h
L'estat del conductor de l’autocar que diumenge va patir un accident amb 13 víctimes mortals a l'AP-7 a Freginals ha empitjorat considerablement. Segons ha especificat el conseller de Salut, Toni Comín, la passada nit va patir "un xoc sèptic d’origen pulmonar que dificulta la seva situació". Una de les ferides greus és una noia de Terrassa.

Comín ha volgut recalcar que el conductor va ingressar diumenge a l'HTVC per indicació de la Clínica Terres de l’Ebre. Allà es va identificar una contusió pulmonar rellevant i va ser ingressat a l'UCI del Verge de la Cinta. "Aquesta contusió pulmonar és normal que es manifesti en un cert retard en relació al moment de l'impacte", ha dit a la roda de premsa d'aquest dimarts per informar dels acords de Govern.

El conductor va passar bona part de la jornada a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Tortosa, on va ser dut per prestar declaració després de l'accident. Segons Comín, "el conductor va quedar classificat en el grup de les persones il·leses" i "va anar tenint reconeixements mèdics successius i assistència psicològica al llarg de tota la jornada. A part de l’assistència in situ pel metge, va ser reconegut per 4 professionals mèdics durant el dia".

Ahir a les 10 del matí el conductor havia de prestar declaració al jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta, però el seu estat de Salut ho va impedir. Se l'investiga per 13 homicidis imprudents i delictes de lesions imprudents. D’altra banda, els Mossos d’Esquadra segueixen treballant en les tasques d’investigació de l’accident.