L'Audiència Nacional investiga Castellbisbal

Els Mossos d’Esquadra han demanat a l’Ajuntament informació de la moció aprovada en el Ple del 25 de gener on es dóna suport el procés sobiranista

La Torre
19 de març del 2016
Actualitzat el 21 de març a les 8:11h
La Prefectura de la Policia de la Generalitat de Catalunya, Mossos d’Esquadra, ha rebut un requeriment de l’Audiència Nacional on es demana informació relativa a l’aprovació, per part de l’Ajuntament de Castellbisbal, d’una moció en suport a la Resolució 1/XI del Parlament de Catalunya en la qual es declara l’inici del procés de creació d’un estat català. La moció es va aprovar en el decurs del Ple ordinari del dia 25 de gener.

Davant del requeriment fet per l’Audiència Nacional, concretament pel Jutjat Central d’Instrucció número 2, el cos de Mossos d’Esquadra ha traslladat la petició d’informació a l’Ajuntament. L’alcalde ja s’ha compromès a facilitar tota la documentació sol·licitada al més aviat possible. Entre els documents que es faran arribar a l’Audiència Nacional hi figura una còpia de l’acta del Ple del dia 25 de gener que inclou les intervencions dels regidors i una gravació de la sessió.

Amb aquest requeriment, Castellbisbal s’afegeix a la llista de municipis del territori que darrerament han rebut la visita dels Mossos per encàrrec de l'Audiència Nacional arran de l'aprovació de la moció de suport a la resolució del Parlament.

Moció en suport a la Resolució 1/XI 

En el text aprovat en el Ple del mes de gener, el consistori ja reconeixia que, tot i no tenir competència directa en relació amb el contingut de la Resolució, sí que en tenia per efectuar una declaració política de suport, conscient de la seva nul·la incidència jurídica. El text es va aprovar amb els vots a favor d’Alternativa per Castellbisbal, Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència i Unió i els vots en contra del Partit dels Socialistes de Catalunya i Ciutadans.