Presó per a un guàrdia urbà per posar multes falses a una noia de Terrassa

L'agent de Barcelona va inventar-se les sancions per incivisme després de descobrir que la noia tenia parella

Redacció
18 de març del 2016
Actualitzat el 19 de març a les 8:11h
L'Audiència de Barcelona ha condemnat a quatre anys i mig de presó i a sis d'inhabilitació un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, de 32 anys, per haver-se inventat quatre multes contra una veïna de Terrassa de 29 anys amb la qual havia flirtejat. A més haurà de pagar 10.500 euros entre multa i indemnització.

El policia i la jove es van conèixer el 2012, en un control l'alcoholèmia al Port Olímpic. La noia, que va marcar 0,25 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire, no va ser multada per l'agent, que li va donar el telèfon perquè l'avisés quan arribés a casa. 

A partir d'aquí es va iniciar un intercanvi de missatges de mòbil i un dia van quedar per fer un cafè a un centre comercial. El policia li va retreure a la noia que hagués accedit a la trobada tenint parella -l'agent ho va descobrir a través del Facebook-. Des d'aquell dia no es van tornar a veure més, però van seguir intercanviant algun missatge.

Mesos després, entre abril i juny del 2013, el policia va interposar quatre denúncies per infraccions de l'ordenança de civisme contra la jove. Una de 300 euros per fer crits i càntics al passeig del Born, una de 50 euros per beure alcohol a la via pública, al Paral·lel, una de 180 euros per comprar a venedors ambulants il·legals al barri Gòtic i una altra per fer crits al carrer també al Gòtic. La noia va recórrer totes les sancions al·legant que vivia a Terrassa i que no havia estat a Barcelona en cap dels casos denunciats, i com que l'agent no va ratificar les denúncies, van quedar anul·lades.

Ara, el tribunal ha donat la raó a la denunciant: no veu creïble que el mateix agent la multés quatre vegades en poc més d'un mes per conductes incíviques, tenint en compte, a més, que resideix al Vallès Occidental.