Terrassa s'adhereix a la campanya contra el canvi climàtic

Dissabte es tancarà l’enllumenat de diversos edificis i monuments emblemàtics

La Torre
18 de març del 2016
Actualitzat a les 15:35h
L’Ajuntament de Terrassa s’adhereix un any més a la campanya “L’hora del planeta” i desconnectarà demà dissabte, 19 de març, l’enllumenat de diversos espais emblemàtics de la ciutat durant una hora, entre les 20.30 i les 21.30 h. Aquesta és una iniciativa impulsada pel Fons Mundial per la Natura (WWF-World Wildlife Found), una de les principals ONG’s ambientalistes del món dedicada a la lluita contra el canvi climàtic.

Amb la convocatòria simbòlica d’apagada temporal de l’enllumenat es vol posar de manifest l’estalvi que pot significar un ús suficient i correcte de l’energia, i reforçar així les accions contra el canvi climàtic.

L’acció vol mobilitzar el màxim de municipis d’arreu del món. Ja s’hi han sumat més de 7.000 ciutats, apagant llums de llars, oficines i edificis emblemàtics. Es desconnectarà l’enllumenat de la façana i l’atri de l’Ajuntament de Terrassa, la xemeneia de la Bòbila Almirall (plaça de l’Assemblea de Catalunya), el monument de la Dona Treballadora i l’enllumenat ornamental de la Torre del Palau.

El consistori vol convidar a la ciutadania a participar de forma simbòlica en aquesta iniciativa mundial tancant els llums i evitant el consum elèctric durant una hora i, sobre tot, a exercir durant tot l’any un compromís actiu amb petites accions i adquirir hàbits més sostenibles per lluitar contra el canvi climàtic.

A més de convocar "L’hora del planeta", el Fons mundial per la Natura demana a les ciutats que adoptin mesures d’estalvi energètic sostingudes al llarg de l’any. En aquest sentit, l’Ajuntament de Terrassa recorda que està plenament compromès amb tots els objectius d’estalvi i eficiència energètica, així com en la lluita contra el canvi climàtic, i que treballa per a reduir un 20% les emissions de CO2 l’any 2020.