El PP de Terrassa reclama que els metges puguin parlar en castellà

Els popular presenten una proposta d'acord a la junta de portaveus

La Torre
18 de març del 2016
Actualitzat el 21 de març a les 11:52h
El Partit Popular de Terrassa presenta a la junta de portaveus una proposta de resolució perquè l'Ajuntament "doni suport a la llibertat lingüística dels pacients de la sanitat catalana".

Exposició de motius
Atès que la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul∙lat diversos preceptes del protocol d'ús del català per part dels treballadors de la Generalitat i també del protocol d'usos lingüístics per al sector públic de Catalunya, que prohibien l’ús de la llengua castellana.

Atès que el català i el castellà han d'estar a un mateix nivell d'equilibri per garantir els drets de tots els catalans a exercí el seu dret d'opció lingüística com a usuaris dels serveis de salut.

Atès que no és democràtic prohibir als metges l’ús de cap llengua oficial en les seves reunions de treball.

Atès que una de les disposicions anul∙lades determinava que "tant si la conversa la inicia l'usuari com el treballador, aquest la mantindrà en català – independentment de la llengua que utilitzi l'interlocutor–, tret del cas que l'usuari manifesti dificultats per entendre el català o demani ser atès en una altra llengua oficial".


ACORDS
PRIMER: Declarar la vigència dels drets lingüístics reconeguts per l’Estatut i la Constitució, i exhortar a la Generalitat a garantir el dret de tots els catalans a fer servir qualsevol de les nostres dues llengües oficials i no prohibir als funcionaris la utilització de la llengua castellana.