L'exposició «MetaMètode» inaugura el nou ESPAId'ARTS del mNACTEC

per La Torre, 18 de març de 2016 a les 11:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Acte d'inauguració de l'exposició al mNACTEC Foto: Cristina Moraguez


El director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, Jusèp Boya; la investigadora principal del grup de recerca Imarte de la Universitat de Barcelona, Alicia Vela, i el director del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), Jaume Perarnau, han inaugurat l’exposició Metamètode. Diàlegs entre art i ciència al mNACTEC. Amb aquesta exposició, el mNACTEC estrena el nou espai expositiu ESPAId’ARTS, dedicat a les sinèrgies entre les ciències i les arts.


Amb la inauguració del nou espai expositiu ESPAId’ARTS, el mNACTEC es proposa  explorar els vincles multidisciplinaris entre les ciències, les tecnologies i les arts. ESPAId’ARTS, ubicat al costat de l’Àgora del mNACTEC, vol ser un lloc de confluència entre les arts i les ciències i convida els visitants a la reflexió sobre aquestes disciplines, enteses com a eines complementàries per a conèixer i interpretar el nostre entorn.

El mNACTEC aposta per la innovació i, en aquesta línia d’actuació, l’ESPAId’ARTS acollirà exposicions que es desenvolupin en un marc de sinèrgia entre branques humanístiques i científiques. La propera mostra que s’hi exhibirà serà l’exposició fotogràfica sobre paisatges industrials “Industrial”, de Pau Fornt Baldrich.


En el marc de la inauguració, David Casacuberta, professor de Filosofia de la Ciència de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha dictat la conferència “L'art de la ciència i la ciència de l'art”.

MetaMètode. Diàlegs entre art i ciència

 

Acte d'inauguració de l'exposició al mNACTEC Foto: Cristina Moraguez

L’exposició mostra els resultats d'una sèrie de trobades, diàlegs i col·laboracions entre artistes i científics, en el marc del projecte d'investigació “MetaMètode: Metodologies compartides i processos artístics en la societat del coneixement”, del grup de recerca Imarte, inscrit a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

La mostra exhibeix nou obres de tretze artistes que aborden, des de diverses perspectives, qüestions que afecten la nostra manera de viure. Alguns dels artistes utilitzen experiències científiques per elaborar el seu discurs i s’interroguen sobre temes com la matèria, el temps, l’ètica o els processos tecnològics. Altres exploren la interacció de les tecnologies amb instal·lacions multimèdia. L’exposició mostra també peces d’artistes que qüestionen els límits entre l'observació científica i l'artística i d’altres que han compartit programari o que han treballat sobre la visualització de dades, que han aplicat tecnologies d'impressió sobre suports durs i tridimensionals, o que examinen l'abast conceptual de la reproductibilitat.

Els autors de les obres mostrades a l’exposició són: Eugènia Agustí, Jordi Bielsa, Luz Broto, Mercè Casanovas, Josefina de López, Jo Milne, Aleix Molet, Cristina Pastó, Eloi Puig, Marta San Gregorio, Anja Steidinger, Alicia Vela i Antònia Vilà.

L'exposició es podrà veure fins al 5 de juny del 2016 a l’ESPAId’ARTS del mNACTEC.

 

Participació