Marc Grau canvia Terrassa per Madrid

El portaveu de Terrassa en Comú renunciarà properament a l'acta de regidor de l'Ajuntament egarenc | Grau va assumir aquest mes de febrer la coordinació del grup parlamentari d'En Comú Podem al Congrés de Diputats

Lluïsa Tarrida
17 de març del 2016
Actualitzat a les 18:33h
Xavi Matilla i Marc Grau, en l'anunci de la renúncia com a regidor de TeC
Xavi Matilla i Marc Grau, en l'anunci de la renúncia com a regidor de TeC | Foto: Marcel Marsal

No serà un canvi immediat però la decisió és ferma. Marc Grau ha comunicat oficialment aquest dijous que renuncia a la seva acta de regidor per Terrassa en Comú a l'Ajuntament de Terrassa. El portaveu del principal partit de l'oposició ha anunciat que les tasques i funcions que actualment desenvolupa com a coordinador del grup parlamentari i com a cap de gabinet d'En Comú Podem al Congrés de Diputats l'han forçat a fer aquest pas.

Però no ho per "incompliment del nostre codi ètic" sinó perquè "després d'aquest temps d'activitat al Congrés -que presumiblement anirà a més ja que actualment tot està aturat per la conjuntura actual- he arribat a la conclusió que no podria dedicar tot el temps necessari al grup municipal". Així, Grau ha volgut deixar clar que la seva renúncia no ve motivada per una possible "incompatibilitat formal ni acumulació de càrrecs", ja que com a regidor de TeC "no tinc un sou assignat ni tampoc sóc un càrrec electe a Madrid sinó tècnic".

No obstant, "he volgut ser honest amb mi i amb el grup, perquè sí que amb la nova feina tinc menys disponibilitat de temps i, sobretot, d'assistència presencial" a reunions i comissions. Una feina a la capital espanyola que és conscient que perilla, ja que "és molt possible que d'aquí dos mesos tornin a haver-hi eleccions espanyoles".  

Grau no deixarà de ser regidor de forma immediata. Hi haurà un procés de transició. La decisió ha estat presa en els darrers dies i això ha fet que no sigui possible incloure la seva renuncia en el proper ple de març i que el partit encara estigui reconfigurant la seva estructura interna. Així mateix, el politòleg ha afirmat que "seguiré vinculat a TeC, encara no sé quin serà el meu nou rol, però no abandonaré Terrassa en Comú ja que ser part de la seva creació ha estat una de les coses més boniques de la meva vida". 

Óscar Monterde, el substitut

Xavi Matilla, portaveu adjunt de Terrassa en Comú, ha manifestat que "no ha estat una decisió fàcil, i reconeixem que en Marc ha fet un exercici de responsabilitat que no debilita en absolut l'esperit de TeC sinó que l'amplia". Matilla ha aprofitat per respondre a les crítiques rebudes quan es va saber que Grau agafaria la coordinació del grup parlamentari i ho compaginaria amb l'acte de regidor afirmant que "no incomplia en cap cas el document ètic firmat, ja que aquest es referia a acumulació de càrrecs electes, tot i així ha assumit el seu compromís polític".

El responsable de TeC ha llançat a més un dard, "ens agradaria que aquest procés de control també s'apliqués a aquells regidors que sí que estan al govern i que malgrat tenir el sou més elevat possible per dedicació exclusiva també exerceixen tasques professionals fora de l'àmbit municipal".

Terrassa en Comú ja ha anunciat que Grau serà substituït per al següent a la llista, Óscar Monterde, actual coordinador del grup municipal.