EUiA vol més treballadors d'Eco-Equip per millorar la neteja a Terrassa

L'agrupació municipal dóna suport a la campanya veïnal #TerrassaNeta alhora que insta l'Ajuntament a realitzar més campanyes de sensibilització i a incrementar el servei per evitar "diferències en les netejes de barris i zones de la ciutat"

La Torre
17 de març del 2016
Actualitzat a la 13:23h
EUiA s'uneix a la campanya endegada per la Federació de Veïns de Terrassa (FAVT) sota el lema #TerrassaNeta. L'agrupació municipal denuncia l'estat de "brutícia i deixadesa en la neteja en els nostres barris, d'un temps ençà" i considera que "es fa necessari recuperar un major esforç per part de l'Ajuntament en la neteja de la ciutat, i de la mateixa manera un major compromís i consciència per part de tota la ciutadania". EUiA afirma que "és responsabilitat de tots que tinguem una ciutat més neta en la qual ens puguem sentir orgullosos i orgulloses".

Per aquest motiu, Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa saluda "positivament" la iniciativa empresa pel moviment veïnal de la ciutat i anima la ciutadania a participar-hi i a "corresponsabilitzar-se dels problemes de la ciutat".

EUiA estima que cal reduir la generació de residus i optimitzar la producció de béns i serveis, impulsant programes de conscienciació social i models de consum sostenible. També creu que es necessita "investigació i desenvolupament tecnològic per avançar en la millora de la gestió sota els criteris de reducció, recuperació i reutilització".

La formació local insta a l'Ajuntament "a sense més demores iniciar campanyes de sensibilització i d'informació, en col·laboració i complicitat amb les associacions de veïns" i que "es realitzin plans d'ocupació en neteja per les campanyes de sensibilització i informació", sempre mantenint l'aposta per "un model de gestió directa i pública".

Recollida selectiva i canvis legislatius

Així mateix, també sol·liciten que es "millori la infraestructura d'Eco-equip i s'ampliï la plantilla de treballadors i treballadores, per tal de donar un servei públic de qualitat", ja que "no han d'haver diferències en les netejes entre barris i zones de la ciutat. No volem barris de primera i segona".

Entre les mesures que consideren que cal posar-hi èmfasi hi ha la ferma aposta per "les recollides selectives de residus en origen, sent aquesta la forma més eficaç de començar el correcte tractament dels residus" així com "hem de seguir insistint en l'impuls a l'Estratègia Residu 0, realitzant estudis de viabilitat d'implantació de l'anomenada recollida porta a porta".

Finalment, EUiA considera que cal "canvis legislatius, normatius i d'hàbits per tal de recuperar una jerarquia de gestió dels residus encaminada a la sostenibilitat, a la protecció de la salut i la generació d'ocupació" i subratlla que l'Ajuntament de Terrassa "ha de treballar en aquesta línia, i pressionar on calgui per tal d'aconseguir aquests canvis".