TeC vol que a Terrassa la bandera europea onegi a mig pal

Terrassa en Comú vol explicitar d'aquesta manera el rebuig de la ciutat "a la gestió de la Unió Europea davant la crisi dels refugiats" | La formació demanarà al ple que els fons de cooperació per ajuts d'emergència vagin íntegrament destinats a les persones que fugen del seu país

La Torre
17 de març del 2016
Terrassa en Comú presentarà dues propostes per al proper ple de març. La primera, està centrada en la situació de les persones refugiades, mentre que la segona és una moció per la posada en marxa d'una plataforma digital de participació ciutadana.

L'agrupació municipal sol·licitarà al ple de l'Ajuntament de Terrassa i a la Taula de Refugiats un acord per tal que s'exigeixi al govern espanyol en funcions que "bloquegi el principi d'acord entre la Unió Europea i Turquia, a fi que el Consell Europeu respecti els drets humans i el Dret Internacional". La moció també pretén instar a l'Estat i a la Unió Europea a realitzar "una distribució dels demandants d'asil reals i que no es limiti el nombre de refugiats mitjançant quotes irreals com les imposades fins ara". Així mateix, a nivell local, vol que s'estableixin "convenis de cooperació ciutat a ciutat entre l'Ajuntament de Terrassa i aquelles poblacions que estan rebent un major flux de refugiats procedent de les zones en conflicte". 

La proposta de resolució de TeC també vol que es destinin el fons de la partida de cooperació 2016 de l'Ajuntament de Terrassa dedicats a ajut d'emergència "al suport de les persones refugiades i migrants que estan arribant a Europa". I finalment, que es faci onejar a mig pal la bandera de la Unió Europea penjada a la façana de l'Ajuntament com a "mostra de rebuig a la gestió de l'actual govern de la UE amb la crisi de refugiats i el principi d'acord entre la Unió Europea i Turquia".

Pel que fa a la segona moció, seguint l'exemple de Madrid i Barcelona en matèria de participació digital, des de TeC presenten una proposta de resolució perquè l'Ajuntament de Terrassa posi en marxa una plataforma digital que "permeti desenvolupar processos participatius a la nostra ciutat seguint el Reglament de participació ciutadana que s'aprovarà al Ple". Es tracta d'una plataforma digital que "complementi i enriqueixi" els actuals espais de participació existents a la ciutat, "de software lliure i codi obert, que parteixi de software existent, que  fomenti la transparència i la cooperació i que permeti un sistema de registre verificat que garanteixi la seguretat jurídica dels/les ciutadans/es que vulguin participar".