Afectacions de trànsit a la plaça del Doré per obres de reparació del ferm

Els treballs es fan coincidint amb les vacances escolars per minimitzar l'impacte en la circulació

La Torre
20 de març del 2016
Actualitzat el 21 de març a les 11:52h
Coincidint amb els dies de vacances escolars de Setmana Santa, l’Ajuntament ha programat l’execució d’algunes obres que podrien tenir una especial afectació del trànsit. La més important d’aquestes actuacions és la reparació del ferm de la plaça del Doré. Aquests treballs han esdevingut una prioritat a causa del gran volum de trànsit que absorbeix la rotonda, motiu del deteriorament del paviment. La intervenció s’emmarca dins el programa Terrassa Barris en Marxa de millora de l’espai públic. 

Dilluns, 21 de març, coincidint amb el començament de les vacances escolars, s’iniciaran els treballs de reasfaltat de la plaça del Doré. En un primer moment, aquestes obres es concentraran al costat oest de la rotonda, és a dir, a la banda més propera a la carretera de Martorell. El deteriorament del col·lector que passa per sota d’aquesta via havia afectat el ferm, i l’intens flux de trànsit havia anat desgastant el paviment. 

A finals del mes de gener es va executar la reparació d’aquest col·lector, com a obra prèvia necessària per a la reparació de la superfície de la via. Com ja es va informar, llavors es va utilitzar una tecnologia innovadora sense rasa que minimitzava l’afectació al trànsit i reduïa la durada de les obres. 

Més de 40 mil euros

En aquest cas, com que es tracta d’una intervenció al paviment l’afectació és inevitable i, per aquest motiu, s’ha planificat durant les vacances escolars de Setmana Santa, quan es redueix considerablement el volum de trànsit. El projecte de l’obra preveu l’anivellament del terra i el reasfaltat de la via. Per finalitzar la intervenció es tornarà a pintar la senyalització horitzontal actual. 

Aquesta actuació ha estat comunicada al veïnat de la zona i als usuaris habituals, s’informarà als panells ubicats a l’accés a la ciutat (per la Rambleta del Pare Alegre i per la carretera de Matadepera) i se senyalitzaran convenientment els itineraris alternatius previstos per tal de minimitzar l’impacte sobre el trànsit i les molèsties per a la ciutadania. 

Els treballs han estat encarregats a l’empresa Asfaltos Augusta, S.L., s’executaran entre el 21 i el 25 de març i tenen un pressupost de 41.140 euros (IVA inclòs). Està previst que la segona fase de la intervenció, la que afecta la meitat est de la rotonda es dugui a terme durant l’estiu, per tractar-se d’una altra època de disminució del volum de trànsit.