Texsa crea una làmina sintètica que aïlla el soroll aeri i les vibracions

El nou element de l'empresa amb planta a Castellbisbal té una insonorització d'alta densitat (2.000 Kg/m3) i elevada elasticitat

La Torre
17 de març del 2016
TEXSA, empresa amb planta de producció a Castellbisbal, fabricant de productes i materials de la construcció per a la impermeabilització, l'aïllament tèrmic i l'acústic, així com de geotèxtils i drenatges, en la seva contínua aposta per la innovació i el desenvolupament i la cerca del major confort possible en tot tipus d'edificis, ha llançat un nou catàleg d'aïllament acústic per a cobertes metàl·liques.
 
El nou catàleg de TEXSA incideix en els sistemes de cobertes metàl·liques amb aïllament acústic i inclou sistemes destinats a edificis del sector terciari i industrial, així com a edificis com a auditoris, palaus de congressos o aeroports, unes instal·lacions on les exigències d'aïllament acústic són particularment elevades.
 
Aïllament acústic al soroll de pluja

El nou catàleg de TEXSA inclou assajos d'aïllament acústic al soroll de pluja. La pluja pot generar un increment important dels nivells de soroll a l'interior de l'edifici quan impacta en la coberta, dificultant el desenvolupament i seguiment de l'activitat per part dels usuaris. Per tant, és important preveure un aïllament acústic, tal com s'inclou en els sistemes proposats per la firma.
 
La solució es basa en la utilització de la làmina insonoritzant TECSOUND, una làmina sintètica d'alta densitat (2.000 Kg/m3) i elevada elasticitat. Aquestes característiques aporten un increment d'aïllament acústic a soroll aeri i aïllament al soroll d'impacte i vibracions, aconseguint una millora global de l'aïllament acústic de la coberta. Tot això és possible sense augmentar l'espessor de la coberta ni complicar la seva instal·lació gràcies a la seva facilitat de col·locació. La flexibilitat del producte permet a més que pugui adaptar-se fàcilment a qualsevol forma i superfície. Finalment, destaca pel seu bon comportament al foc, amb una classificació de reacció al foc segons Euroclases de B s2 d0.
 
Edificis emblemàtics

L'aïllament acústic TECSOUND de TEXSA ha estat utilitzat en cobertes en obres emblemàtiques com l'edifici guardonat amb el premi Mies Van De Rohe 2015, Filharmònica de Szcecin (Polònia), l'O2 Arena de Richard Rogers a Londres (Regne Unit), el Palasport Olimpico d'Arata Isozaki a Torino (Itàlia), la Caja Mágica de Dominique Perrault a Madrid o la T-1 de Ricardo Bofill de l'Aeroport de Barcelona, entre moltes obres de referència tant a nivell nacional com internacional.