Els germans amb una malaltia rara finalitzen la Marató de Barcelona

Álvaro, Alejandra i Luis Illán, empesos per 20 corredors voluntaris, van acabar la prova en el primer lloc del podi solidari alhora que van difondre la malaltia i recaptar fons per a la seva recerca

Van finalitzar la cursa amb més de cinc hores
Van finalitzar la cursa amb més de cinc hores | Foto: Xavier d'Arquer
La Torre
16 de març del 2016
Actualitzat a les 16:50h

Els germans van comptar amb l'ajuda d'una vintena de voluntaris Foto: Xavier d'Arquer


Corre. Frena la AT (Atàxia telangiectasia) era el lema que van lluir a les samarretes els corredors solidaris de Barcelona i Osca que van ser "les cames" de Luis Illán, Álvaro i Alejandra aquest diumenge a la Zurich Marató de Barcelona. Un grup de 20 runners es van alternar (vuit la van córrer completa) per empènyer les cadires d'aquests tres germans de Terrassa que pateixen una malaltia genètica i neurodegenerativa, considerada de les "rares", que es diu atàxia-telangiectasia (AT) i que encara no té cura.
 

Ja s'han recaptat gairebé 6000 euros per investigar la malaltia rara Foto: Xavier d'Arquer

L'impulsor del repte solidari va ser Sergio, oncle dels tres germans, que ja ha corregut dotze maratons, i volia que visquessin l'experiència, "envoltats de l'energia positiva i motivadora que comporta una marató". Va contagiar el seu desig a un grup de familiars i amics que van iniciar fa poc més d'un mes l'organització d'aquest repte solidari. Es va pensar a aprofitar aquest "repte personal" per recaptar fons per investigar la malaltia i es va contactar amb l'Associació Espanyola d'Atàxia Telangiectasia (Aefat), a la qual pertanyen els nens, per destinar els diners recaptats per investigar la AT.

Aixó es va crear el repte en una plataforma de crowdfunding (s'han recaptat més de 5.500 euros i segueix obert fins al 13 d'abril) i es va contactar amb la dissenyadora Eva Naval de que va col·laborar creant el logo de #correfrenalaAT i venent samarretes, xapes i tasses solidàries a través del seu web.

La carrera va ser dura per als tres germans, que van aguantar al voltant de 5 hores en les seves cadires de rodes. El grup organitzador va buscar cadires especials de marató, perquè els tres germans anessin còmodes, i finalment les va cedir per a aquesta ocasió el Club Atletisme Avapace Corre de València. Van fer un temps de 4h 35min, mitja hora menys del previst. Tal com explica Amparo, mare dels tres, "ha estat una experiència espectacular, omple d'emoció, que m'ha demostrat la fortalesa dels meus fills i el seu esperit de lluita".

 

Van finalitzar la cursa amb més de cinc hores Foto: Xavier d'Arquer