Ingressa a presó un lladre que havia atracat 13 benzineres al Vallès

L'home havia atracat sis benzineres a Terrassa, dues a Sabadell, dues a Rubí, una a Badia del Vallès, una altra a Ripollet i una altra a Montcada i Reixac | Duia sempre la cara tapada, jaquetes amb caputxa per tal d’ocultar-se i una motxilla per tal de guardar el botí

L'autor dels robatoris és veí de Terrassa
L'autor dels robatoris és veí de Terrassa | Foto: CME
La Torre
16 de març del 2016
Actualitzat a les 11:35h

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’investigació de la comissaria de Terrassa van detenir el passat 9 de març un home de 42 anys, nacionalitat espanyola i veí de Terrassa com a presumpte autor de 13 robatoris amb violència i intimidació a diverses benzineres del Vallès Occidental.
 
La investigació es va iniciar a finals de l’any 2014 quan el lladre va cometre el seu primer robatori a una benzinera ubicada a la C-58 del municipi de Terrassa. El segon fet es va produir el mes de gener de 2015 i va continuar durant tot l’any amb una freqüència pràcticament mensual.
 
Els investigadors van comprovar que tots els robatoris eren comesos amb el mateix “modus operandi”: el lladre actuava  amb el rostre totalment ocult i amb una caputxa que feia molt difícil la seva identificació. Els robatoris eren comesos en benzineres del Vallès Occidental on l’autor feia servir un ganivet per intimidar els treballadors i demanar-los la recaptació. En alguna ocasió els tancava al lavabo per tal d’assegurar-se la fugida. Els robatoris tenien lloc en la franja horària de les 19 a les 22:30 hores de la nit i actuava d’una manera molt ràpida fugint del lloc a peu.
 
Els resultats de la feina dels investigadors van ser positius a finals del passat any quan els agents van identificar una persona a la ciutat de Terrassa que coincidia físicament amb l’autor i que portaria les mateixes peces de roba que s’havien fet servir en diferents atracaments. A partir d’aquí es va iniciar una investigació que va culminar amb l’entrada i perquisició al seu domicili el passat 9 de març, prèviament autoritzada pel Jutjat d’Instrucció Núm.2 de Terrassa. Amb les evidències recollides al domicili es va detenir l’autor en el mateix moment i va ser possible relacionar-lo amb un total de 13 robatoris amb violència i/o intimidació a benzineres  i un altre a un forn de pa de la localitat de Terrassa que s’havia produït el passat 29 de gener.
 
De les benzineres afectades, sis es trobaven a la localitat de Terrassa, dues a Sabadell, dues a Rubí, una a Badia del Vallès, una altra a Ripollet i una altra a Montcada i Reixac, tots municipis del Vallès Occidental.
 
El detingut, que ja acumulava diversos antecedents per fets de la mateixa tipologia, va passar a disposició judicial el passat 11 de març davant el Jutjat d’Instrucció Núm.4 de Terrassa el qual va decretar el seu ingrés a presó.