Terrassa rep el requeriment del govern espanyol pel bust del rei Felip VI

Aquest dimarts, s'ha rebut de manera oficial el document en què s'insta a l'executiu local a retornar l'escultura del monarca a la sala de plens de l'edifici consistorial

La Torre
16 de març del 2016
Actualitzat a les 9:34h
Ara fa una setmana, La Torre informava que la delegació del govern espanyol havia enviat un requeriment a l'Ajuntament de Terrassa per tal que restitueixi la imatge del rei al saló de plens municipals. Aleshores, fonts del govern municipal van assegurar que el document encara no havia arribat, i que quan arribés el moment s'estudiaria i es procediria a actuar.

Aquest dimarts però, segons ha pogut confirmar aquest mitjà el requeriment ha entrat a l'Ajuntament, en el qual s'insta al govern municipal a retornar de forma immediata l'escultura del rei Felip VI al saló de plens.

L'anunci va causar malestar a l'alcade de Terrassa que a través de les xarxes socials va afirmar que "la mateixa rapidesa que ha tingut la Delegación del Gobierno per requerir que restituim el bust del Rei l'hagués agraït durant la tràgica ventada que va afectar la ciutat de Terrassa el 9 de desembre de 2014. Encara esperem la seva trucada, el seu condol i el seu recolzament. Per no parlar d'ajuda econòmica". 

Recordem que el passat 1 de març, l'exregidor del Partit Popular, Gabriel Turmo, va fer arribar a la subdelegació del govern espanyol a Barcelona la retirada del bust del rei -aprovada en la sessió plenària del mes de febrer per ERC-MES, CUP, TeC i CDC, i amb l'abstenció del PSC-, en un fet que el líder popular va qualificar "d'il·legalitat".