Laia de Ahumada enllaça espiritualitat i sostenibilitat a Terrassa

La Torre
15 de març del 2016
Més d'un centenar de persones van assistir a la conferència
Més d'un centenar de persones van assistir a la conferència | Foto: CCT

Més d'un centenar de persones van assistir a la conferència Foto: CCT


Saber com s’ho fan les persones per viure amb plenitud va ser el leimotiv de l'escriptora Laia de Ahumada per escriure una triologia basada en entrevistes fetes a persones amb perfils diferents: A monges, a joves de l’Escola de Pastors de Catalunya i a persones que viuen i practiquen la seva espiritualitat no religiosa.

A partir d'aquestes converses, la doctora en filologia catalana va tramar la seva conferència d'aquest dilluns al Centre Cultural de Terrassa davant d'un centenar d'assistents. L'acte pertanyia al cicle 90 minuts per viure. 

Ahumada va reflexionar sobre el punt d’unió d’aquests col·lectius, "Vaig arribar a la conclusió que no hi ha tanta diferència entre ells. Tots els mou un sentit a la seva vida i comparteixen la seva preocupació pel món". I és a partir de les respostes dels seus entrevistats que va relacionar estretament el concepte d’espiritualitat i sostenibilitat. "Són persones compromeses, que estimen La Terra i que davant de la crisi global que estem vivint tenen una nova manera de relacionar-se amb el món, més sostenible, que va més enllà de les religions i dels paràmetres pels quals es regeix el món actual". 

De Ahumada va exposar alguns exemples de nova espiritualitat del segle XXI on moltes persones prenen la decisió de tornar a viure en entorns rurals, la necessitat latent d’humanitzar les ciutats i que podem observar amb la proliferació d’horts urbans i l’auge dels moviments socials. 

PROPERA SESSIÓ: Dilluns 11 d’abril · 19h
XAVIER GUIX
Psicòleg i escriptor
‘Sentir-se bé malgrat tot’
La complexitat del món que vivim fa trontollar, algunes vegades, la nostra integritat psicològica. Ens calen recursos per viure bé, per fer una vida bona enmig del neguit que suposa la vida incerta, accelerada i dedicada al rendiment.