Els municipis petits del Vallès fan pinya per millorar els serveis

Transport, oferta ocupacional, turisme i compres agregades, els ítems per crear sinèrgies

La Torre
15 de març del 2016

El Consell crearà una comissió per pobles amb menys de 15 mil habitants Foto: CCVO


Divendres es van reunir els alcaldes i alcaldesses dels municipis de fins a 10.000 habitants del Vallès Occidental amb el conseller delegat de Petits Municipis, Victor Puig, i la consellera comarcal delegada de l’àrea de Territori i Sostenibilitat, Elizabeth Pasamonte. En la reunió es van delimitar quatre temàtiques de treball conjunt per poder aprofitar sinèrgies i aconseguir la màxima eficiència i eficàcia dels serveis. 

Les quatre temàtiques que s’ha delimitat per iniciar els treballs han estat: 
1. Transport i mobilitat intermunicipal / intercomarcal per facilitar l’accés dels ciutadans als serveis bàsics
2. Planificació comarcal de l’oferta formativa professional
3. Projectes de promoció turística per a petits municipis, foment del turisme de proximitat
4. Processos de mancomunació de serveis i compres agregades

Durant la trobada es va valorar la idoneïtat d’ampliar la Comissió de Petits Municipis, amb els pobles de fins a 15.000 habitants. D’aquesta manera, en formarien part 12 poblacions: Badia del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. 

La trobada va servir per posar de relleu les mancances dels ajuntaments dels municipis petits de la comarca i per posar en comú els àmbits de treball conjunt. Des del Consell Comarcal, el conseller delegat Victor Puig ha traslladat als alcaldes i alcaldesses la voluntat d’impulsar amb força la Comissió de Petits Municipis i, especialment, els quatre àmbits de treball que s’han delimitat.