Mina Terrassa vol que l'aigua de l'aixeta sigui cada cop més com la de garrafa

L'empresa afirma que canviar l'actual model de gestió suposaria a l'Ajuntament de Terrassa abonar una elevada indemnització i un "impacte negatiu" en la tarifa dels ciutadans

per La Torre , 14 de març de 2016 a les 15:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els responsables de Mina van exposar els seus arguments per retenir el servei Foto: Cecot

 
El president del Grup Mina, Marià Galí, i el director general de Mina, Aigües de Terrassa, Josep Lluís Armenter, van exposar en un acte al Fòrum Cecot, amb els gremis de la ciutat, davant de setanta assistents, els pros i contres de les diferents alternatives pel que fa al futur model de gestió del servei de l’aigua a la ciutat.

Es van plantejar les alternatives futures de gestió del servei d’abastament d’aigua a la ciutat: per un costat la municipalització, prèvia expropiació dels béns, serveis i aprofitaments de Mina per part de l’Ajuntament; i per l’altre, les opcions possibles basades en un acord entre les dues entitats.   


Armenter va defensar la seva proposta sobre el futur model de la gestió de l’aigua a Terrassa que passa per arribar a un mutu acord entre l’Ajuntament i Mina per una nova concessió de la gestió de l'aigua a Mina, "adaptada als nous temps i amb els corresponents instruments de regulació i control", atenent als drets exclusius de la seva titularitat, o per la constitució d’una societat d’economia mixta entre l’Ajuntament de Terrassa i Mina, ambdues alternatives legalment viables.

El director general va exposar els "avantatge" que comporta qualsevol d'aquestes alternatives, que evitaran a l’Ajuntament fer front a una important despesa indemnitzadora, "molt allunyada de les primeres valoracions fetes públiques", així com l'"impacte negatiu" en la tarifa del servei als ciutadans i ciutadanes.


La continuïtat de Mina, afirmen, "permetrà fer inversions per millorar aspectes clau com ara el gust de l’aigua, mantenir el nivell d’inversions actual i continuar apostant per la innovació i la implantació de noves aplicacions i serveis orientats a millorar el servei al client", a més de continuar "amb l’activitat de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de Mina i Fundació Mina". 

Per últim, aquesta proposta, va manifestar Armenter, resoldrà "definitivament" la dualitat de la titularitat de les instal·lacions i drets sobre el servei, ja que al final del nou període concessional, aquests podran acabar sent de titularitat pública.

 

Participació