L'alcalde de Terrassa dicta el ban anual de prevenció d'incendis forestals

Es vol evitar el foc al bosc i contribuir a preservar l’entorn agroforestal

La Torre
14 de març del 2016
Actualitzat a les 14:45h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha dictat el ban anual de prevenció d'incendis forestals als boscos del terme municipal, que contempla actuacions generals per a tot l'any i actuacions concretes pel període de risc, comprès entre el 15 de març i el 15 d'octubre.

En aquest document s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals, amb la finalitat d’evitar la declaració d’incendis en els boscos del terme municipal de Terrassa.

Així, en el ban, l’alcalde recorda que la normativa vigent prohibeix en aquest període encendre cap mena de foc, llençar objectes encesos, abocar materials que puguin iniciar o propagar un incendi i llençar pirotècnia en terrenys forestals o a menys de 500 metres d’aquests.

A més, recordem que no es poden fer cremes de restes vegetals a tot el terme municipal durant tot l’any.

L’Ajuntament va prohibir, segons decret que va entrar en vigor el15 de març de 2015, aquestes cremes de manera permanent per tal de reduir el risc d’incendis forestals, principalment, i també per preservar els ecosistemes de l’Anella Verda.

L'Ajuntament disposa d'un Pla de Prevenció d'Incendis Forestals on es recullen les accions a prendre en el terme forestal destinades al manteniment de camins de la xarxa bàsica de prevenció i vigilància, punts d'aigua i altres actuacions per a la preservació del medi natural. Per a aquestes finalitats disposa de la col·laboració de l'Agrupació de Defensa Forestal de Terrassa i dels Voluntaris Forestals de Terrassa.