Montserrat Espallargas guanya el 52è Premis Recvll de narració

L'egarenca s'ha imposat amb l'obra Vides de Filferro
L'egarenca s'ha imposat amb l'obra Vides de Filferro | Foto: Aj. Blanes
La Torre
14 de març del 2016

Blanes va acollir auqest diumenge, la Festa dels Premis Recvll, que inclou el veredicte i lliurament de la 52a edició dels prestigiosos guardons. Es tracta d’un dels concursos literaris més destacats d’arreu de comarques gironines i Catalunya que, a més a més, compta amb una llarga trajectòria que ja depassa el mig segle de vida.

Enguany han concorregut un total de 173 treballs, a càrrec de 161 autors. En la deliberació del jurat, reunit el passat 4 de març, es va decidir deixar desert el Premi de Teatre Josep Ametller, dotat amb 2.000 €. Quant als cinc premis restants, els seus autors són una variada representació del territori d’arreu dels països catalans. 

Premi de Narració Joaquim Ruyra – Dotació: 2.500 €
Montserrat Espallargas Barceló (Terrassa) – Obra: Vides de Filferro
L’autora sempre s’ha sentit molt vinculada a l’obra de Ruyra i, en aquest cas, l’obra amb què ha guanyat tracta sobre la fragilitat humana. En els seus inicis va treballar com a periodista en diversos mitjans de comunicació, passant després a la direcció de comunicació de diverses institucions, entre elles la Conselleria de Cultura, Educació i Espots del Govern Balear. De tornada a Catalunya, va començar a treballar com a formadora ocupacional en cursos d’habilitats comunicatives. El seu variat currículum inclou nombrosos guardons literaris. Així, només comptant l’any passat, ja en va guanyar quatre: Primer Premi de Fang de Deltebre pel conte El carrer dels dos cantons; Primer Premi Elsa Garcia pel conte Benvolguda Remei; Segon Premi El Gat de Torelló pel conte Diuen...; Segon Premi Miquel Bosch i Jover de nou pel conte Benvolguda Remei.

Premi de Periodisme Salvador Reynaldos – Dotació: 800 €
Jaume Planas Perxachs (Blanes) – Obra: Notícia d’aparador

Premi de Poesia Benet Ribas – Dotació: 1.500 €
Josep Massanés Nogués (Maó) – Obra: Radiació de Fons

Premi de Retrat Literari Rafel Cornellà-Joaquim Abril – Dotació: 800 €
Jaume Calatayud (Altafulla) – Obra: Allà on comença el barranc del cinc...

Premi Conte Infantil Joan Petit – Dotació: 600 €
Olga Cercós i Bernal (Esclanyà, Baix Empordà)) – Mama, per què li has donat?