Terrassa s'ha infectat i 1.900 zombis han voltat tota la nit pels carrers

La ciutat egarenca ha servit d'escenari pel "real game" de moda, que ha acabat amb una escena final dramatitzada a l'Hospital del Tòrax, i en el que han participat mes de 3.500 persones

Escenes finals de la Vodafone yu Survival Zombie de Terrassa a l'Hospital del Tòrax
Escenes finals de la Vodafone yu Survival Zombie de Terrassa a l'Hospital del Tòrax | Cristóbal Castro
Joan Manel Oller
13 de març del 2016
Actualitzat el 14 de març a les 11:31h

Survival Zombie de Terrassa Foto: Cristóbal Castro

La ciutat i els seus voltants s'ha omplert aquesta nit de zombis gràcies als més de 3500 participants que han format part de la Vodafone yu Survival Zombie de Terrassa, la qual cosa suposa un rècord per a l'empresa organitzadora, World Real Games (WRG). Prop de 1.700 han estat de Catalunya i la resta han vingut de tots els punts de l'Estat, ha declarat Diego de la Concepció, el director. 

Aquesta edició ha suposat un rècord: fins a Terrassa s'han desplaçat gairebé 300 persones de l'estaff per dur a terme una producció que ha portat mesos de preparació, i que ha suposat convertir la ciutat de Terrassa en un veritable plató de cinema. “Els nostres guionistes han aprofitat els llocs més emblemàtics de la ciutat com el castell, parròques o el sanatori per dotar d'un gran realisme a l'esdeveniment. Només d'aquesta manera aconseguim que els participants siguin protagonistes de la seva pròpia pel·lícula”, ha afegit afegir el director de WRG. 

I és que es tracta que tots ells recreïn a partir d'una escena inicial, el repte de sobreviure a un apocalipsi zombi mentre intenten superar diverses proves a manera de gimcana, mentre intenten escapar dels morts vivents. “És una adrenalina contínua jugar des del minut u, perquè t'enfrontes al repte de superar-te a tu mateix en cada prova i a la por que suposa ser caçat per un zombi, la qual cosa et converteix en un d'ells”, ha afirmat Jaime Gil, un veterà “supervivent” de Ciudad Real d'aquest "real game· de moda. 

Cap localització típica de Terrassa ha quedat fora de l'abast de la infecció zombi. "Venir a una experiència com aquesta és una altra manera de conèixer una ciutat a través d'enclavaments especials. D'una altra manera potser seria més difícil”, ha assenyalat Juan Icaza, arribat des de Biscaia. 


En Dades 

- 3500 participants. D'ells, 1700 de Catalunya i la resta de l'Estat. 

- 300 zombis maquillats d'inici. Al final de l'edició han acabat sent 1.900. 

- Més de 200 persones de l'estaff. Un equip procedent de Madrid (3 autobusos) i València (2) entre coordinadors, actors, zombis, guionista, producció, premsa, audiovisuals.

- 25 maquilladores professionals de FX

o 12 litres de sang han hagut d'utilitzar aquesta nit 

o Més de 200 pròtesis 

o 2 kg de resina 

o 100 parells de lentilles singulars 

o 10 litres de làtex