La Generalitat ampliarà a tres carrils la C-58 a Terrassa

La idea onsisteix en l’ampliació a tres carrils del tronc central entre la ciutat egarenca i Sabadell en sentit Barcelona, més dos nous carrils de trenat per enllaçar amb l’AP-7 al Nus de Sant Pau

La Torre
11 de març del 2016
Actualitzat el 17 de març a les 15:10h
La C-58 al seu pas per Terrassa
La C-58 al seu pas per Terrassa | Toni Fages

La C-58 al seu pas per Terrassa Foto: Toni Fages


L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, valora les pròximes actuacions de millora de la C-58 que ha exposat avui el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en la reunió que ha mantingut amb ell durant la visita institucional que ha fet aquest matí a l’Ajuntament.

En el decurs de la reunió, ha explicat la solució que el Departament que encapçala planteja per solucionar els col·lapses que pateix la C-58, prioritzant el tram entre Terrassa i Sabadell.

La idea onsisteix en l’ampliació a tres carrils del tronc central entre Terrassa i Sabadell en sentit Barcelona, més dos nous carrils de trenat per enllaçar amb l’AP-7 al Nus de Sant Pau.

Així mateix, també es proposa la construcció d’una nova calçada lateral de dos carrils entre Sant Quirze i Terrassa, en sentit Manresa.

Per a l’alcalde, aquesta solució “és molt satisfactòria i respon per fi a la demanda que estem reiterant des de 1995”, quan les obres d’ampliació van configurar tres carrils per sentit des de Barcelona únicament fins a Sabadell.

Jordi Ballart ha valorat especialment que el conseller hagi anunciat que les obres s’iniciaran a principis de 2017. “Aquestes obres són molt esperades, reclamades i absolutament imprescindibles per a la mobilitat del territori i per una via que en hores punta està altament congestionada”, ha recordat l’alcalde, que ha destacat que “és necessari que l’ampliació estigui a punt per quan el Ministeri de Fomento posi en marxa el tram Olesa-Viladecavalls de la B-40”, ja que està previst que obertura d’aquest tram suposi una important aportació de trànsit a la C-58.

Actualment, segons dades que es desprenen de la diagnosi del Pla de Mobilitat de Terrassa, s’estima que la intensitat diària de trànsit a la C-58 al seu pas per la ciutat és de 105.000 vehicles al dia en ambdós sentits.

En el decurs de la reunió, a la qual també hi ha assistit el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, s’han tractat altres temes relacionats amb la mobilitat i la millora de les infraestructures al territori.

L’alcalde ha tornat a posar sobre la taula la necessitat d’habilitar més combois per al Metro de Terrassa per augmentar la freqüència del servei, tenint en compte que el nombre de viatgers ha augmentat considerablement (el 49,3%) des de la posada en marxa del perllongament de la línia i de les noves estacions a Terrassa. El conseller Josep Rull, exregidor de l’Ajuntament de Terrassa, ha fet avui la seva primera visita a l’Ajuntament com a conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, càrrec que ocupa des del passat 14 de gener. En la recepció institucional que li ha ofert l’alcalde al Saló de Sessions, i que ha comptat amb l’assistència de portaveus municipals, el conseller ha signat el Llibre d’Honor.