Ficosa transforma els cotxes de policia en veritables comissaries mòbils

El projecte ja compta amb set vehicles connectats circulant en fase pilot a les províncies de Madrid, Saragossa i València

Interior del Cotxe de Policia Connectat
Interior del Cotxe de Policia Connectat | Ficosa
La Torre
10 de març del 2016

Ficosa, empresa de Viladecavalls dedicada a la creació de solucions de visió, seguretat, eficiència i connectivitat d'alt contingut tecnològic per a la indústria, desenvolupa el Cotxe de Policia Connectat, un vehicle equipat amb la tecnologia més avançada que converteix els vehicles patrulla de policia en veritables oficines mòbils. Aquest projecte, realitzat en col·laboració amb Telefònica, s'ha presentat a SICUR 2016 (Saló Internacional de la Seguretat). 

El conseller delegat de Ficosa, Xavier Pujol, destaca: "Per a nosaltres ha estat un orgull poder liderar aquest projecte, pioner a nivell internacional, en el qual hem estat treballant durant més de tres anys". I afegeix: "El Cotxe de Policia Connectat suposa un important avanç en permetre als agents de seguretat dur a terme diferents tràmits sense necessitat d'estar a comissaria, alhora que els ofereix noves eines que faciliten el seu treball amb l'objectiu de millorar la seguretat ciutadana". 

Ficosa ha incorporat al cotxe patrulla múltiples solucions dotades de l'última tecnologia. En concret, la consola central d'aquest automòbil ha estat equipada amb un ordinador portàtil amb pantalla tàctil de 10'', que destaca per la seva excel·lent robustesa, suportant condicions adverses com pluja, calor extrema. A més, la connexió 3G i 4G de Telefónica permet al dispositiu enviar i rebre, en temps real, imatges i vídeos, des de l'automòbil a les comissaries, i viceversa.

Mitjançant un sistema automàtic de lectura de matrícules ALPR, els agents poden detectar si els vehicles del voltant han estat robats o es troben en les llistes de sospitosos. Aquesta solució digitalitza i codifica les imatges de les matrícules, contrastant de manera simultània amb les bases de dades policials per verificar-les. 

Aquest vehicle intel·ligent integra també tres càmeres de videovigilància situades a la part frontal, a l'interior i a la part del darrere. Aquestes càmeres són capaces d'enregistrar qualsevol activitat que succeeix en el seu angle de visió i permeten als agents generar un avís en cas que es detecti alguna situació anòmala, facilitant la posterior recerca del vídeo gravat. Ficosa ha inclòs un sistema d'antenes integrades amb tecnologia fractal que milloren la connectivitat en el vehicle. 

El projecte del Cotxe de Policia Connectat, que es troba en fase pilot, ja compta amb set automòbils circulant actualment a les províncies de Madrid, Saragossa i València. Després d'aquest període de prova, es preveu que es posin en marxa entre 150 i 200 cotxes patrulla connectats a tot l'Estat.
 

Cotxe de Policia Connectat Foto: Ficosa