FOTOS Acte central del Dia Internacional de les Dones a Terrassa

Assumpta Montellà ha realitzat una conferència sobre dones i exili
Assumpta Montellà ha realitzat una conferència sobre dones i exili | Foto: Cristina Moraguez
La Torre
09 de març del 2016
Actualitzat a les 10:24h

Assumpta Montellà ha realitzat una conferència sobre exili i dones Foto: Cristina Moraguez


L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; acompanyat de la regidora de Polítiques de Gènere, Lluïsa Melgares; i d’altres membres del Consistori; ha presidit l’acte central de la campanya Refugiades, desplaçades: l’exili invisible. Una mirada de gènere, commemorativa del Dia Internacional de les Dones.

L’acte ha comptat amb la conferència Refugiades, exiliades, dones invisible, a càrrec d’Assumpta Montellà, historiadora i escriptora, especialista en història oral i recuperació de la memòria històrica de les dones. Montellà és coneguda per les seves investigacions i publicacions sobre la Maternitat d’Elna i les persones refugiades al sud de França durant la Guerra Civil Espanyola. 

Durant l’acte, s'ha lliurat lliurarà el diploma del premi del Concurs de Cartells del 8 de Març a la guanyadora, Josefina Viturtia. Enguany, Terrassa dedica la commemoració del 8 de Març a la crisi humanitària i de desplaçaments de població que s’està vivint a Europa.

Sota el lema Refugiades. Desplaçades: l'exili invisible. Una mirada de gènere, la regidoria de Polítiques de Gènere amb la col·laboració de la Comissió 8 de Març ha preparat un ampli ventall d'activitats per reflexionar sobre la situació de les dones desplaçades i pel fet que el 75% de les persones que demanen protecció i asil, són dones acompanyades pels seus fills i filles menors. 
 

Josefina Viturtia ha guanyat el premi del Concurs de Cartells Foto: Cristina Moraguez
 

Representants dels partits polítics a l'acte central de la campanya Foto: Cristina Moraguez
 

Públic assistent a l'acte central del Dia Internacional de les Dones a Terrassa Foto: Cristina Moraguez