Jornada a Mútua Terrassa sobre violència de gènere i salut

Taules rodones sobre l'actuació i els protocols a seguir dels professionals sanitaris amb dones víctimes de maltractaments

La Torre
07 de març del 2016
Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, el proper dimarts, 8 de març, se celebrarà -a l'edifici docent de MútuaTerrassa- la sisena edició de la tradicional jornada sobre violència de gènere MútuaTerrassa, enguany amb el lema Dona, salut i justícia; del centre de salut al jutjat.
 
Conèixer les diferents actuacions que han de seguir els professionals per acompanyar a la dona afectada per violència de gènere des que arriba a un centre sanitari fins al sistema judicial és l'objectiu principal que persegueix la jornada, la inauguració de la qual anirà a càrrec del Dr. Antoni Casagran, gerent de l'Àmbit de Servei Assistencial de MútuaTerrassa i la Dra. Olga Casado, presidenta de la Comissió contra la Violència de Gènere de l'entitat.
 
En aquesta edició s'han programat dues taules rodones -una de caràcter mèdic i una de caire judicial- les quals aniran precedides d'una conferència inaugural relativa a la intervenció i el protocol d'actuació sanitària davant el maltractament i la violència de gènere.
 
La primera taula abordarà els patrons lesionals en violència de gènere, l'informe mèdic i el comunicat de lesions i els reptes ètics en la informació dels casos de violència de gènere. Per la seva banda, la segona taula contemplarà les noves eines de valoració del risc físic i la vulnerabilitat de la víctima per part dels Mossos d'Esquadra, el protocol d'actuació de la Unitat d'Atenció a la Víctima de la Policia Municipal de Terrassa en casos de violència de gènere, l'assistència jurídica integral a les víctimes de violència de gènere i l'assistència mèdica i el procés judicial en tant que punts de trobada.
 
La ponència final tractarà sobre la violència masclista i els procediments sobre guarda i custòdia i, finalment, a la cloenda hi intervindrà la Sra. Lluïsa Melgares, regidora de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Terrassa i la Dra. Teresa Mur, directora del CAP Rubí de MútuaTerrassa.

SISENA EDICIÓ DE LA JORNADA SOBRE VIOLÈNCIA DE GÈNERE MÚTUATERRASSA
Sota el títol Dona, salut i justícia; del centre de salut al jutjat
8 de març de 2016  -  08.45 h 
Edifici Docent MútuaTerrassa (Sant Antoni, 39)