Jané: «Terrassa és una ciutat gran i important, i això atrau el jihadisme»

El conseller d'Interior ha presidit aquest divendres la Junta Local de Seguretat i s'ha felicitat perquè els delictes a la ciutat han baixat i se situa 17 punts per sota de la mitjana de Catalunya

La Torre
04 de març del 2016
Actualitzat a les 20:56h
Jordi Jané signant el Llibre d'Honor de Terrassa, amb l'alcalde Jordi Ballart
Jordi Jané signant el Llibre d'Honor de Terrassa, amb l'alcalde Jordi Ballart | Fotos: Marcel Marsal

L'alcalde de Terrassa ha sortit a rebre el conseller d'Interior Foto: Marcel Marsal


El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha assistit aquest divendres a la Junta Local de Seguretat de Terrassa juntament amb l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart. El conseller ha fet una valoració molt positiva de les dades de seguretat analitzades, i ha dit que els fets delictius a Terrassa s’han reduït un 0,3% respecte el 2014. Terrassa, malgrat ser una de les principals ciutats del país, presenta un índex delinqüencial per cada 1000 habitants, 17 punts per sota de la mitjana de Catalunya.
 
"Hi ha unes bones dades de seguretat amb algunes modalitats delictives que s’han reduït a la meitat. Parlo dels robatoris amb força a comerços i empreses", ha dit el conseller. En aquest sentit, Jané ha afirmat que "és cert que pugen i ens preocupen molt els robatoris amb força a domicili, però aquí a Terrassa és menor que al conjunt de Catalunya". Jané ha recordat que la Policia catalana disposa d’un Pla Operatiu Específic (POE) d’habitatge amb el que "anirem a detectar aquestes persones que de manera organitzada volen alterar la nostra convivència entrant a casa, no amb violència, però si amb força".
 

El conseller conversant amb l'alcalde i la regidora de Seguretat Foto: Marcel Marsal

Jané ha explicat que els delictes contra la seguretat pública lligats al consum de drogues, o a la detecció de plantacions de marihuana han pujat però "no perquè n’hi hagi més, sinó perquè els nostres policies han actuat de manera més eficient i han detectat aquesta presència de plantacions de marihuana i per tant hem pogut detectar-les aquí a Terrassa i fer-hi front".
 
El conseller s’ha referit també a l’amenaça gihadista. "Ens preocupa, no només a Terrassa sinó en el conjunt de Catalunya. És l’amenaça terrorista i aquí, evidentment, no hi sobra ningú. Hem d’estar i estem molt motivats, s’estan fent programes específics també per la Policia Local, l’anomenem PRODERAI (processos de detecció del radicalisme islamista) per poder arribar a temps a aquelles persones que malauradament es radicalitzen". A preguntes dels periodistes, Jané ha puntualitzat que "Terrassa és una gran ciutat, una ciutat important i aquest fenomen busca a vegades diluir-se en el que és un major anonimat que comporten les grans ciutats".
 
Finalment, el titular d’Interior ha destacat la gestió i la col·laboració entre l’Ajuntament, la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i la resta de forces i cossos de seguretat per aconseguir aquests bons resultats. "Els cossos i forces de seguretat fan la seva feina i per tant jo els hi vull agrair de manera molt expressa. Anem en la bona direcció, i tot i que mai hi pot haver cofoisme quan parlem de seguretat, hi estem a sobre i tots treballem conjuntament per seguir millorant la seguretat de totes les persones que hi viuen, treballen o visiten una ciutat tan important com Terrassa", ha dit.
 
Durant la seva visita al consistori el conseller també ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament. A l’acte també hi han assistit el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Miquel Angel Escobar; el director general de la Policia, Albert Batlle; i el comissari cap de la Regió Policial Metropolitana Nord, Joan Figuera; entre d’altres autoritats.
 

Jané signant el Llibre d'Honor amb representants dels partits polítics Foto: Marcel Marsal
 

El conseller ha presidit la Junta Local de Seguretat de Terrassa Foto: Marcel Marsal