Terrassa acull un dels Concerts Solidaris contra la pobresa infantil

L'espectacle de l'Orquestra Unesco de Barcelona i un cor format per cantaires de diverses poblacions pretén recaptar fons pels programes de Càritas

La Torre
17 de març del 2016
Aquest divendres, Terrassa acollirà un dels concerts programats dins del Cicle de Música Solidària: Música contra la pobresa infantil, impulsat per la Fundació Música Solidària, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA (format per BBVA i CatalunyaCaixa). 
Tot seguit, es desplaçarà fins a les poblacions de Vic, Terrassa, Sabadell, Berga, Montserrat, Sant Cugat del Vallès i Reus. 

El cicle, que s’allargarà durant tot 2016, es va iniciar el passat 3 de gener a la Catedral de Tortosa. L’objectiu és doble: D’una part, fer arribar la música clàssica arreu de Catalunya i de l’altra, la captació d’ingressos pels programes socials centrats en la pobresa infantil de les Càritas Diocesanes catalanes. L'organització pretén que els concerts també facin arribar la música a llocs i persones on no arriba habitualment i que alhora siguin un altaveu obert als ciutadans, per tal d’ajudar entre tots a la tasca que està duent a terme Càritas.

A la nostra ciutat, el concert serà aquest 18 de març, dos quarts de deu de la nit, a la Catedral del Sant Esperit de Terrassa. S'interpretarà el Rèquiem de Mozart i el XXIII concert de Quaresma.

Tots els concerts són interpretats per l’Orquestra Unesco de Barcelona, sota la direcció de Gonçal Comellas. El cor, dirigit per l'egarenca Rosa Maria Ribera, està format per cantaires de Terrassa, Sabadell, Granollers i Sant Cugat. Els solistes que participen en els concerts són: Maria Mateu (soprano), Laura Vila (mezzo), Beñat Eguiarte (tenor), Pau Bordas (baix), Luisa Corbacho (contralt), Ferran Torrens (oboè),  Mercè Sanchis (orgue), Victoria Fernandez (violí) i Carlos Rafael Martinez (violí).

El cicle té una clara voluntat d’implicar el territori, i a cada concert es busca la participació de les institucions  locals, comarcals i de les entitats i persones que vulguin sumar-s’hi. Aquests concerts tenen lloc a esglésies, catedrals i equipaments culturals. 

Venda d'entrades i fila 0

A banda de la venda d’entrades, que es poden adquirir a diversos punts de la població, online a través de la web, s’ha habilitat una Fila 0 per a persones i entitats que vulguin fer la seva aportació, tot i que no puguin assistir als concerts. 

Les aportacions es poden fer a través de transferència al compte corrent 0182-1799-29-0200018386, tant per internet com a través de les oficines de BBVA i CatalunyaCaixa. A més, Càritas disposarà de 10 entrades de lliure disposició per lliurar entre persones que no hi podrien accedir d’altra manera, transcendint el fet estrictament musical.