FOTOS de la manifestació estudiantil a Terrassa contra la reforma 3+2

La Torre
03 de març del 2016
Actualitzat a les 16:58h
Capçalera de la manifestació estudiantil a Terrassa
Capçalera de la manifestació estudiantil a Terrassa | Foto: Marcel Marsal

Aquest dijous, dia 3 de març, el SEPC del Montserrat Roig i l'Assemblea d'Estudiants de Terrassa han mobilitzat els estudiants en una manifestació sota el lema Prou imposicions espanyoles i europees: Per una educació digna en una terra lliure, mai més una educació sense nosaltres! La plaça del Progrés ha sigut el lloc escollit per iniciar el recorregut que els ha conduït Rambla amunt fins a l'estació del Nord, on han llegit el manifest. La convocatòria de vaga també comptava amb el suport d'Arran i de CUP Terrassa.

Pel SEPC el Reial Decret del ministeri de Educación, Cultura y Deporte conegut popularment com el decret 3+2 i que va ser aprovat pel govern del Partit Popular l’any 2015, "és un nou atac" al sistema d'ensenyament públic ja que "condueix a la universitat pública cap a un model universitat-empresa, camí ja iniciat amb el Pla Bolonya".

En l'acte de presentació de la convocatòria, Joan León, representant del SEPC-AET va explicar que amb aquesta reforma suposarà "l'eliminació d'aquells graus i facultats que no siguin productius i competitius dins de la seva lògica capitalista, com ara aquells estudis relacionats amb les branques socials i humanistes" i ha afegit que "a més, suposa un augment de les taxes universitàries dels estudis superiors ja que al cursar graus més generalistes es torna imprescindible estudiar un màster, el preu dels quals oscil·la entre els 3.000 i els 23.000€ en cas que sigui públic". Finalment, León ha exposat que amb aquest nou sistema, "la democràcia interna de les universitats quedarà supeditada a mans de les empreses que decidiran què cal estudiar i com".