La recollida d'oli augmenta un 10% al Vallès Occidental

El Consorci ha recollit prop de 71.000 kg d'oli de cuina l'any 2015

La Torre
06 de març del 2016
Des de la instal·lació dels primers contenidors taronges pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental el 2009, la recollida d’oli usat a la comarca ha passat de prop de 6.000 kg del primer any fins a gairebé els 71.000 kg recollits el 2015.

L’increment anual és degut a la major col·laboració de la ciutadania i la incorporació de nous contenidors que ha impulsat el Consorci en els darrers anys en col·laboració amb els Ajuntaments.

Actualment el Servei Comarcal de Recollida d’oli compta amb 111 contenidors ubicats a 17 municipis del Vallès Occidental.

El 2015 cadascun dels contenidors taronja va recollir 750 Kg d’oli de promig. El contenidor que més oli recull és el del Mercat de Serraparera a Cerdanyola, que acumula 3.861 kg d’oli usat l’any.

El Consorci de Residus preveu que el nivell reciclatge d’oli domèstic a la comarca continuï en augment i s’aconsegueixi arribar als 100.000 kg d’oli en els propers anys, amb la posada en marxa de nous contenidors.

Els contenidors al carrer donen servei a 649.432 habitants del Vallès Occidental, amb un promig de 0,20 kg d’oli per persona, ràtio que demostra que queda molt camí per recórrer en la recollida d’oli. Els ciutadans i ciutadanes també poden dipositar l’oli de cuina a les deixalleries de la comarca, l’any passat, la quantitat d’oli de cuina que els ciutadans van reciclar també va augmentar un 21%, arribant als 55.000 kg d’oli recollit.

Segons ha explicat el president del Consorci, Ricard Torralba, “volem ampliar el servei amb més contenidors a tot el Vallès, encara hi ha feina per fer, però la valoració és positiva, cal arribar al ciutadà i posar-li els mitjans per aconseguir la màxima participació en la recollida d’oli i les altres fraccions”.