La Compañía Nacional de Danza homenatja Granados a Terrassa

Ofereix quatre grans coreografies al Centre Cultural Terrassa

La Torre
08 de març del 2016
En motiu del centenari de la mort del pianista i compositor Enrique Granados, la Compañía Nacional de Danza (CND) porta el proper dissabte 12 de març al Centre Cultural Terrassa un programa que inclou músiques i coreografies que posen l’artista en relació amb d’altres músics a través del llenguatge de la dansa.

Aquesta és la segona vegada que ens visita la prestigiosa companyia en el marc de la Temporada BBVA de Dansa.

El director de la CND, José Carlos Martínez, ha dissenyat un programa amb quatre coreògrafs diferents; En una primera part, comptarà amb les peces The Vertiginous Thrill of Exactitude, amb coreografia de Forsythe i música de Shubert i Anhelos y Tormentos, amb coreografia de Kirilov i solo de piano.

La segona part del programa obrirà amb la música de Chopin que acompanya In The Night i finalitzarà amb Raymonda Divertimento, una coreografia del director inspirada en les versions de Marius Petipa i Rudolf Nureyev.

Fundada al 1979 amb el nom de Ballet Nacional de España Clásico n’han estat directors figures del ballet tan reconegudes com Víctor Ullate (1979), María de Avila (1983), Maya Plisetskaya (1987) i Nacho Duato, que va estar 20 anys al capdavant de la formació (1990-2010).

Després d’un any de transició de la mà de Hervé Palito, José Carlos Martínez n’és l’actual director. El projecte de Martínez per la CND es basa en el foment i la difusió de l’art de la dansa i el seu extens repertori, reservant un ampli espai a la nova creació espanyola, sense oblidar als grans coreògrafs actuals. Es tracta d’afavorir a l’apropament de nous públics a la dansa i d’impulsar la projecció nacional i internacional de la CND, incloent en el seu repertori peces d’altres estils com el clàssic i el neoclàssic, sense descuidar la dansa contemporània i d’avanguarda.