Els gats atrapats en un solar abandonat de Can Roca de Terrassa, alliberats

L'Ajuntament va tancar "per seguretat" un terreny abandonat amb diversos animals a dins | Les bestioles no podien sortir ni tenien menjar, i finalment un veí ha decidit obrir la tanca

La Torre
01 de març del 2016
Actualitzat a les 20:03h
Els animals van quedar tancats dins d'un solar sense opció de sortida
Els animals van quedar tancats dins d'un solar sense opció de sortida | Foto: Cedida

El solar es troba proper al carrer Isidre Nonell Foto: Cristina Moraguez


Una veïna de Can Roca ha manifestat a La Torre la seva preocupació per uns gats que havien quedat atrapats en un solar buit proper al carrer Isidre Nonell. Aquesta zona de la ciutat és plena de solars buits i espais verds, per la qual cosa és molt atractiva per aquests animals. Fa prop de cinc anys que aquests gats resideixen a la zona i utilitzen aquest solar en concret com a refugi. Es tracta d'animals que no tenen amo i que després de queixes veïnals, es va decidir esterilitzar-los i controlar-los. 

Tot i així les queixes van persistir i per aquest motiu, la setmana passada l'Ajuntament de Terrassa va decidir "per seguretat" posar un tancat, de prop de dos metres d'alçada perquè els animals no hi poguessin accedir. El problema, segons explica aquesta veïna, és que els animals van quedar atrapats a dins, sense possibilitat de sortir i sense menjar. Això va indignar a aquelles persones que en tenien cura i van manifestar la seva preocupació per la situació en què viurien aquells animals als tècnics municipals. Des de la regidoria de Medi Ambient els van dir que el solar pertanyia a una empresa que es trobava en concurs de creditors i que un cop l'Ajuntament ha procurat per la seguretat de les persones ja no hi podien fer res. 

Després d'uns dies de miols i de veure com els animals no podien sortir, aquesta setmana una persona ha decidit passar a l'acció. Així, ha obert un tros de la tanca, traient els cargols que les subjecten i deixant obert un espai petit però suficient perquè els animals poguessin entrar i sortir. Els veïns els han tornat a posar pinso en un solar proper, per no molestar a ningú. A l'espera de saber si l'Ajuntament tornarà a posar bé el tancat o hi haurà alguna queixa, només desitgen que si s'ha de tancar de nou es procuri que aquest cop els gats no quedin a dins aïllats.
 

Tanca aixecada per un veí Foto: Cristina Moraguez

 

Els animals passejant per un dels solars buits Foto: Cedida

 

Pinso que han deixat els veïns pels gats Foto: Cedida