Terrassa prova una tècnica per evitar que les arrels d'arbres aixequin voreres

L’experiència s’iniciarà amb un exemplar de lledoner del portal de Sant Roc

La Torre
29 de febrer del 2016
Actualitzat a les 20:00h
Des d’avui dilluns, 29 de febrer, i fins el proper divendres, el personal del Servei de Gestió de l’Espai Públic de l'Ajuntament de Terrassa aplicarà al Portal de Sant Roc una nova tècnica per evitar el creixement de les arrels dels arbres cap a la superfície.

L’experiència s’iniciarà amb un exemplar de lledoner, al que s’ampliarà l’espai de l’escocell i es taparà amb un formigó porós. Es tracta d’una tècnica per evitar que les arrels creixin cap a la superfície buscant aire i aigua i aixequin les voreres.

Si els resultats són els esperats, més endavant s’aplicarà a la resta d’arbres de la banda nord del carrer. Amb la nova tècnica, una vegada s’aixeca el paviment existent, la mida de les arrels és la que determina quant s’han de retallar i també les dimensions del nou escocell.

A més, el fet de tapar l’escocell amb formigó porós permetrà una major arribada d’oxigen i aigua a les arrels. L’ampliació de l’espai de contacte amb l’aire i la utilització de materials més transpirables, minimitzarà el creixement de les arrels cap a la superfície i disminuirà els desperfectes en les voreres.

Es tracta de la mateixa tècnica que es va utilitzar en la plantació dels nous arbres al carrer de Provença, amb l’obtenció de bons resultats en aquest cas. Ara, però, s’aplicarà a arbres ja plantats i que tenen grans dimensions. Les feines s’han programat de dilluns a divendres per evitar que l’obra alteri l’elevada activitat comercial de la zona durant el cap de setmana.