Cèlia Pi trenca els pronòstics i puja al podi al campionat júnior d'esgrima

Les egarenques Cèlia Pi i Anna Moreno
Les egarenques Cèlia Pi i Anna Moreno | Foto: CECT
La Torre
01 de març del 2016

Les egarenques Cèlia Pi i Anna Moreno Foto: CECT


Aquest diumenge 28 de febrer s’ha celebrat a Barcelona el Campionat de Catalunya júnior d’esgrima. El Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa assistia a la cita femenina amb dues tiradores: Cèlia Pi i Anna Moreno, que van participar a la prova individual. Totes dues són tiradores que porten poc temps amb aquest esport de lluita, i que estan en la fase inicial del seu aprenentatge.
 
Però aquest cop, Pi va veure recompensada la seva constància als entrenaments aconseguint la seva primera medalla en una competició oficial. Va assolir el tercer lloc i la corresponent medalla de bronze. És un resultat inesperat, atesa la joventut de la tiradora (15 anys en una prova per a menors de 20), però molt satisfactori, perquè referma la línia de treball esportiu i formatiu del club.
 
Anna Moreno va signar una poule (ronda preliminar) amb una sola victòria, tot i que va mostrar una millora important en la intensitat de la seva esgrima. A la fase eliminatòria va mirar de plantar cara a Michele Lòpez del SEA d’Amposta a vuitens de final.
 
Cèlia Pi va guanyar dos combats a una poule en què tots els assalts perduts se li van escapar per la mínima (5 tocats a 4). Aquest fet denota que tot i que la seva esgrima encara ha de madurar, ha assolit un bon nivell de combativitat. Un cop a les eliminatòries a vuitens de final va vèncer per 15 tocats a 13 en un assalt realment difícil contra la tiradora de Sant Sadurní Andrea Álvarez.
 
Però la sorpresa va saltar a quarts de final quan va encarar-se sense complexos i va vèncer a la favorita per la medalla d’or, la barcelonina del SAM Júlia Calventus. La superioritat física, la paciència i el control de l’espasa del rival són els punts forts de la tiradora barcelonina. I Pi va mostrar-se molt segura i decidida en les preparacions sobre el ferro de la rival, acostumada a dominar l’espasa de l’oponent, i no va empetitir-se a l’hora de prendre la iniciativa ofensiva les vegades que calgués. La creativitat i la insistència va tenir recompensa i finalment la de Terrassa va emportar-se una treballada victòria per 15 tocats a 13.
 
Un cop a semifinals, va creuar-se amb Michelle Lòpez, veterana de la categoria que no va donar cap opció a Pi. L’ampostina va acabar deixant escapar el títol de Campiona de Catalunya contra Rocio Galí, del SAM de Barcelona, i van ser acompanyades al podi, a banda de Cèlia Pi, per Emma Fernandez (LLOR Sant Boi).