El govern de Vacarisses aprova en solitari els pressupostos pel 2016

L'oposició hi va votar en contra, coincidint en reclamar obres a la urbanització del Ventaiol i la construcció d'un camp de futbol de gespa

La Torre
26 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:01h
El ple de l’Ajuntament de Vacarisses va aprovar aquest dijous el pressupost de 2016, d’un total de 7.644.521 euros, xifra que suposa 200.000 euros menys respecte al de l’any passat, a causa del davallament d’ingressos procedents de l’abocador de Coll Cardús. L’equip de govern va remarcar la "priorització dels ajuts socials, que es mantenen, a més de la baixada de la taxa del servei d’escoles bressol perquè hi puguin accedir més famílies del municipi".

"Són uns pressupostos el més socials possible", va assegurar l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, que va anunciar que es convocarà la població per explicar-los en detall. Igualment, el públic assistent al ple va disposar d’un resum de les dades més rellevants.

La regidora d’Hisenda, Mariana Ríos, va explicar que els pressupostos estan "molt condicionats per l’actual situació econòmica i ajustats als ingressos previstos", a més de ser "molt realistes". Ríos va afegir que, a causa de la contenció de la despesa, no s’hi han pogut incloure inversions, quedant supeditades a subvencions de l’administració pública.

L’oposició hi va votar en contra, coincidint en reclamar obres a la urbanització del Ventaiol i la construcció d’un camp de futbol de gespa. A més, van titllar el pressupost de "continuista", argumentant que els imports de les partides són "pràcticament idèntics" als de 2015. Un altre aspecte que va generar força polèmica va ser l'abocador, ja que, per a UIPV i Veïns per Vacarisses, el pressupost de 2016 demostra que "no hi ha intencions de tancar-lo".

En aquest sentit, Masana va respondre que "l’objectiu de l’equip de govern és aconseguir que els ingressos de l’ajuntament no depenguin de l’abocador". D’altra banda, l’alcalde vacarissenc va reconèixer que es tractava d’un pressupost continuista: "Per tant, espero que el votin a favor".
 

Pressupost municipal per al 2016, en detall