Mútua Terrassa reforça el compromís social amb l'entorn local

L'entitat egarenca presenta el 5è Informe de Progrés Global Compact on destaca aquelles iniciatives que prioritzen els Drets Humans, Treball i Integració i Medi Ambient

S'han pogut escoltar 7 iniciatives de les 48 recollides en el document
S'han pogut escoltar 7 iniciatives de les 48 recollides en el document | Foto: Marcel Marsal
La Torre
25 de febrer del 2016
Actualitzat a les 10:39h

Aquest dimecres, s’ha celebrat -a l’edifici docent de MútuaTerrassa- l’acte de presentació del 5è Informe de Progrés Global Compact amb l’objectiu de donar a conèixer el conjunt d’iniciatives que MútuaTerrassa ha desenvolupat en matèria de compromís social i que s’ajusten a l’acompliment dels 10 principis promoguts pel Pacte Mundial de les Nacions Unides. Amb l’esmentat informe, MútuaTerrassa va obtenir el nivell Global Compact Advanced, situant-se entre les 70 primeres empreses de l’Estat espanyol reconegudes amb aquesta categoria.

En aquest sentit, la inauguració de la jornada ha anat a càrrec de Ma Emília Gil, adjunta a la direcció general de MútuaTerrassa i Francesc Puig, gerent de l’Àmbit de Servei Sociosanitari i president del Comitè Mútua i Societat, i ambdós han coincidit amb la voluntat de l’entitat "d’anar més ellà" en termes de compromís amb la societat i amb el fet que tota aquesta tasca recollida en l’informe "inspira i consolida els valors de MútuaTerrassa".

Acte seguit, s’han presentat un total de 7 iniciatives -de les 48 que recull l’informe- en matèria de Drets Humans, Treball i Integració i Medi Ambient. Pel que fa al primer bloc, la relativa als cicles de conferències de MútuaTerrassa ha servit per posar en valor els 14 anys de trajectòria dels esmentats cicles que promouen escenaris de diàleg -entre els professionals i la societat- amb l’objectiu de fomentar la qualitat de vida de la població així com la relació amb les administracions locals. La iniciativa sobre el Fons social de reemborsament de quotes ha servit com a exemple del que suposa "tornar a les essències del mutualisme" en termes de garantir la cobertura dels mutualistes davant situacions sobrevingudes. 
 

L'edifici docent ha acollit una jornada dedicada a l'informe Foto: Marcel Marsal

En el segon bloc, corresponent a Treball i Integració, s’ha parlat dels projectes Compartint taula i IntergenerAccions i s’ha posat de manifest com les accions articulades entre diferents agents socials i les que impliquen intercanvis entre generacions proporcionen bons aprenentatges i resultats òptims per a la població. També en aquest segon bloc, s’ha abordat el projecte Filiberto en tant que programa transversal d’integració social per a les persones amb malalties mentals i els tallers de lactància materna, els quals han servit per evidenciar el suport de l’HUMT amb els objectius de la OMS relatius al foment de la lactància materna. Finalment, en aquest marc també s’ha parlat de la Fundació Integralia Vallès com a iniciativa que aporta beneficis a la societat en termes d’integració professional a l’empresa ordinària de persones amb discapacitat física mitjançant activitats contact center.

En el darrer bloc, centrat en el Medi Ambient, la iniciativa escollida ha estat la del producte de cobertura quirúrgica reutilitzable Steripak, com a exemple d’innovació i adaptació d’aquesta tipologia de producte als requeriments legislatius i mediambientals i també en tant que mostra de les sinergies que es generen a nivell d’entitat (en aquest cas entre l’HUMT i Axioma).

Entitat del segle XXI
 

S'han pogut escoltar 7 iniciatives de les 48 recollides Foto: Marcel Marsal


Abans de la cloenda, ha intervingut Àngel Pes, president de la Red Española del Pacto Mundial – Global Compact, el qual s’ha referit a MútuaTerrassa com a una “entitat molt conscient d’haver entrat en el segle XXI” en el sentit que amb el foment i la promoció d’aquest conjunt d’iniciatives demostra "consciència i compromís envers els problemes globals" i que “aquestes són certament les empreses que tenen futur”. Pes s’ha referit també als pilars de "persones – planeta – prosperitat" que promulga les Nacions Unides en termes d’objectius de desenvolupament sostenible i ha fet un paral·lelisme amb MútuaTerrassa en el sentit que, mitjançant els seus valors, també "situa a les persones per davant de tot".

A la cloenda ha intervingut el Dr. Esteve Picola, director general de MútuaTerrassa, i ha posat en relleu la tasca de tots els professionals de l’entitat que fan possible "anar més enllà" i s’ha referit també a la necessitat de continuar consolidant el compromís social de MútuaTerrassa "en el nostre entorn més immediat atès que el nostre àmbit d’actuació és el local". Finalment, també ha esmentat l’encaix de l’entitat amb el Compromís de les Nacions Unides tot comentant que "les iniciatives exposades en són una prova" i ha convidat a tots els presents a fer una ullada al 5è Informe de Progrés Global Compact.