Terrassa crea una borsa de pisos buits per a masoveria urbana

CUP, amb el suport de TeC i de l'equip de govern, veurà aprovat en el ple municipal un programa que potencia les "formes alternatives a la propietat en l'accés als immobles"

La Torre
24 de febrer del 2016
Actualitzat el 28 de febrer a les 12:41h
L'hort ubicat a la masia de Can Casanoves de Terrassa
L'hort ubicat a la masia de Can Casanoves de Terrassa | Foto: CUP

Aquest dimecres, s'ha fet oficial l'acord de CUP i TeC amb l'equip de govern per crear el servei que desenvolupi el "Programa de formes alternatives a la propietat en l'accés als immobles". Des de la CUP celebren l'acord aconseguit i afirmen que "hi ha massa cultura de la compra i la propietat, i en canvi manquen formes no mercantilistes d’accés a habitatges i terrenys urbans, com ara la masoveria urbana, la cessió d’ús, el dret de superfície i la copropietat -ja sigui compartida com temporal-". 

El nou programa, que se sotmetrà a votació del ple municipal del mes de febrer d'aquest dijous, prestarà assessorament públic, tant als propietaris d'immobles com a les persones i col·lectius que busquin llocs on desenvolupar els seus projectes. També crearà una borsa d’immobles buits (tant de propietat privada com de l’administració) susceptibles d’acollir aquestes projectes. Així mateix, s'elaborarà un arxiu on quedin registrats tots els casos que es portin a terme. 

Igualment, l’Ajuntament de Terrassa farà estudis i informes tècnics sobre cada immoble i el terreny potencial, prioritzant aquelles finques que més s’ajustin a les necessitats dels demandants. Després redactarà les bases del concurs, per tal de que tothom s'hi puguin presentar. A més a més, es compromet a promoure bonificacions i exempcions fiscals per aquells propietaris que entrin a la borsa.

La CUP consideren que amb aquesta iniciativa "ja no es parlarà exclusivament de la propietat o del lloguer, com a formes tinença; si no que s'impulsaran altres vies no mercantilistes" i recorden que actualment existeixen dos propostes de projectes de masoveria urbana a la ciutat: l'adequació estructural de la Masia de Can Casanovas i de l'edifici del carrer Major de Sant Pere, num 5, que es troben en una fase incipient.