La vaga al metro torna a posar a prova la paciència dels conductors

Dilluns el trànsit va col·lapsar carreteres com la C-58

Col·lapse de dilluns a la C-58
Col·lapse de dilluns a la C-58 | @antiradarcatala
Redacció
24 de febrer del 2016
Actualitzat a les 7:48h
Els treballadors del metro de Barcelona tornen a fer vaga aquest dimecres, la segona jornada aquesta setmana, després que les negociacions entre direcció i sindicats no hagi acabat a bon port. El passat dilluns, i com a conseqüència de la vaga, els usuaris habituals del metro van fer servir majoritàriament altres transports públics i privats de superfície, cosa que va col·lapsar els accessos a la capital catalana, entre ells la C-58.

Els serveis mínims de la vaga del metro que hi haurà a Barcelona aquest dimecres coincidint amb el Mobile World Congress s'ampliaran fins al 65% durant les hores puntes, en comptes del 50% com van ser dilluns i es tenia previst. Aquests seran de les 6.30 a les 9.30 hores, i de les 16.00 a les 20.00, mentre que durant la resta del dia els serveis mínims seran del 45%, en comptes del 30%. 

Precisament, aquest dimarts el Govern ha indicat que podria ampliar aquests serveis mínims en funció dels informes de mobilitat. En aquest cas, afirmaven que es podrien alterar en cas que les parts implicades ho demanessin o que respongués a criteris de seguretat i mobilitat, com ha estat el cas. A banda, s'ha tingut en compte l'activació del protocol per la contaminació atmosfèrica a l’àrea de Barcelona.

Per la seva part, el comitè de vaga d'Autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que han convocat parades aquest dimarts i dijous, ha demanat la dimissió de part de la direcció de l'empresa, en la mateixa línia que ha fet el comitè d'empresa del Metro. Concretament, han demanat que dimiteixi el conseller delegat de TMB, Enric Cañas; el director, Jaume Tintoré, i la directora de l'Àrea de persones d'Autobusos, Ana Monferrer, per "negar-se a negociar".