TeC vol la suspensió de llicències per evitar més grans superfícies comercials

Terrassa en Comú porta al ple una moció en què demana un estudi on s'identifiquin els espais superiors a 800m2 i constituir una "borsa de locals accessibles" per ajudar als petits emprenedors a instal·lar els seus negocis en espais buits de la ciutat

La Torre
24 de febrer del 2016
Actualitzat a les 10:48h
Terrassa en Comú ha donat a conèixer quines seran les seves propostes de resolució de cara al proper ple municipal de febrer, que se celebrarà aquest dijous a Terrassa. L'agrupació municipal posarà una proposta en relació al foment del comerç de proximitat a tots els barris de Terrassa.

Des de TeC consideren que "si volem una Terrassa cohesionada, amb barris diferents, però equilibrats, amb diversitat d'activitats urbanes, i amb capacitat per generar teixit social i oportunitats econòmiques, cal arremangar-se i treballar en favor del comerç de proximitat als barris".

Aquests són els acords que estipula:

PRIMER. Redactar un estudi, en el termini de 15 dies, que identifiqui, mapifiqui i quantifiqui tots aquells sòls que amb la normativa urbanística vigent puguin ser susceptibles d’allotjar una superfície comercial superior a 800 m2 de superfície.

SEGON. Aprovar, immediatament a la finalització de l’estudi anterior, un àmbit de suspensió de llicències urbanístiques en els sòls identificats en el punt anterior que permeti estudiar la conveniència o no de redactar una modificació puntual de POUM en el sentit de modificar el potencial i ubicació de sòls aptes per a activitats comercials superiors a 800m2.

TERCER. Redactar en el termini d’un mes un estudi que identifiqui, quantifiqui i mapifiqui
tots aquells locals en planta baixa que amb la normativa urbanística vigent puguin ser
susceptibles d’allotjar petits comerços (inferiors a 800 m2) i/o activitats econòmiques. L’estudi identificarà també els que estan actius dels que no. L’objectiu serà identificar quins són els barris, àrees urbanes i/o carrers amb menys petit comerç i alhora on existeixen més locals en plantes baixes disponibles.

QUART. D’acord amb l’estudi anterior delimitar quines són les “àrees prioritàries de foment del petit comerç”, i determinar quines són les “activitats comercials prioritàries”, d’acord a les necessitats del barri.

CINQUÈ. Constituir en el termini de tres mesos un equip de tècnics amb l’objectiu d’iniciar
les següents accions:
- Constituir una “borsa de locals accessibles” en les àrees prioritàries, mitjançant la
interlocució amb els propietaris i el consens de les condicions econòmiques i
temporalitat, entre d’altres, que permetin facilitar les condicions d’accessibilitat.
- Assessorar i acompanyar a les iniciatives comercials interessades en el projecte.
- Gestionar una línia d’ajudes econòmiques per a les iniciatives comercials que
vulguin establir-se en alguna de les àrees prioritàries i estiguin vinculades a les
activitats comercials prioritàries.

SISÈ. Sol·licitar a la Generalitat de Catalunya i al Govern d’Espanya, en l’àmbit de les seves competències, que no concedeixen cap nova llicència de gram superfície comercial mentre s’estigui redactant l’estudi descrit en el primer punt i sigui vigent la suspensió de llicències.

SETÈ. Comunicar a totes les entitats veïnals i associacions del municipi que puguin estar
interessades el present acord.