Al parc Sant Jordi de Terrassa es replanten 4.000 arbusts

També s’ha instal·lat un nou sistema intel·ligent de gestió de reg

La Torre
23 de febrer del 2016
Actualitzat el 28 de febrer a les 12:36h
Molts dels arbres del Parc de Sant Jordi van ser víctimes del fort vent
Molts dels arbres del Parc de Sant Jordi van ser víctimes del fort vent | Cristóbal Castro

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de la primera fase de replantació al Parc de Sant Jordi, consistent en la substitució de més de 4.000 arbusts i plantes baixes perduts a causa de la ventada que va patir la ciutat el 9 de desembre de 2014. Aquesta primera fase abarcarà la zona nord del parc.

A més, per complementar els treballs de millora del drenatge dels paviments del parc realitzats darrerament, també es farà una nova rasa de drenatge per recollir aigües superficials i evitar la pèrdua de terres i la formació de reguerons. La segona fase dels treballs està programada per a la tardor. Llavors es durà a terme la replantació dels arbres malmesos per la ventada al parc i la reordenació de l’avinguda dels xiprers. Quedarà per a una última fase la replantació de plantes arbustives en altres zones del parc.

El treballs de replantació de la primera fase, que formen part del programa Terrassa Barris en Marxa, tenen un pressupost d’adjudicació de 32.277,55 euros i els durà a terme l’empresa Ambitec Servicios Ambientales, S.A. durant els propers dos mesos. Reg intel·ligent Durant el darrer any s’ha treballat intensament per recuperar el Parc de Sant Jordi i, a la vegada, s’ha aprofitat per incorporar-hi millores.

Cal destacar la instal·lació a tot el parc, i també a la zona verda de la plaça Freixa i Argemí, d’un nou sistema de gestió del reg. Es tracta d’un sistema intel·ligent que, de forma centralitzada i remota, permet gestionar la programació del reg que necessita la vegetació dels diferents sectors d’ambdues zones verdes. La nova instal·lació està connectada a un programa que permet actuar de forma remota sobre els programadors de reg, els cabalímetres a les escomeses d’aigua o els sensors meteorològics, i que aportarà informació detallada sobre els consums d’aigua. Aquesta informació, que es publicarà a Sentilo Terrassa i a la plataforma de dades obertes de l’Ajuntament, Open Data Terrassa, també podrà ser d’utilitat per a altres serveis municipals per al control de la despesa i la facturació de l’aigua.

El Parc de Sant Jordi és un espai emblemàtic i històric de la ciutat. Els seus jardins es van convertir en el primer parc públic de la ciutat l’any 1959.