C's vol que Terrassa pari més atenció a la seguretat de la gent gran

L'agrupació insta l'Ajuntament a realitzar una campanya informativa per alertar dels maltractaments cap a les persones d'edat avançada

La Torre
24 de febrer del 2016
La regidora del grup municipal de Ciutadans (C 's) Terrassa, Carmen Ortuño, ha instat a l'equip de govern municipal a "crear una campanya de sensibilització ciutadana cap a les persones majors". Ortuño ha assegurat que "més de 10.500 persones grans han confessat rebre maltractament per part d'alguna persona del seu entorn", segons l'última enquesta de Seguretat Pública de Catalunya. I ha recordat que "a Terrassa hi ha 34.652 persones més grans de 65 anys, i 9.924 que superen els 80 anys d'edat".
 
La regidora de Ciutadans ha assenyalat que "les institucions públiques són les principals responsables de la seguretat dels ciutadans" i que "s'ha de treballar en la prevenció de situacions de risc i vulnerabilitat". Per això, ha proposat "crear una campanya de solidaritat intergeneracional que garanteixi la seguretat, la dignitat i la qualitat de vida de la gent gran a Terrassa".
 
Ortuño ha denunciat també "el maltractament que pateix part d'aquest col·lectiu en l'àmbit familiar, empresarial, social i institucional". I ha assegurat que "amb la iniciativa es fomentarien les relacions intergeneracionals, realitzant tallers orientats a nens i adolescents amb l'objectiu de millorar les relacions entre joves i grans, a través del respecte i la solidaritat", ha conclòs.