800 estudiants de Terrassa a la Jornada d'Orientació d'Estudis Superiors

Es faran 48 sessions informatives de 70 estudis de grau i 35 cicles formatius

La Torre
22 de febrer del 2016
Actualitzat a les 15:33h
El Vapor Universitari acollirà aquest 23 de febreruna nova Jornada d’Orientació d’Estudis Superiors i Cicles Formatius “I després... què?”, que organitza l’Ajuntament de Terrassa a través del Servei d’Educació.

L’objectiu és informar als estudiants sobre les característiques dels diferents estudis universitaris i de cicles formatius de grau superior, així com de les sortides laborals i la situació actual del mercat de treball. S’hi han inscrit 800 estudiants de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà, de 12 centres de la ciutat (Institut Can Jofresa, Institut Cavall Bernat, Institut Ègara, Institut Terrassa, Institut Nicolau Copèrnic, Institut Investigador Blanxart, Institut Montserrat Roig, Institut Santa Eulàlia, Institut Torre del Palau, Sagrat Cor de Jesús, Tecnos i Cingle).

La regidora d’Educació, Rosa Maria Ribera, té previst assistir a la jornada a partir d'un quart de dues de la tarda. El programa inclou 48 sessions informatives, en les que es parlarà de 70 estudis de grau i 35 cicles formatius.

Les xerrades, amb una durada d’una hora, tindran lloc entre les 9 i les 13.45 h. a la sala d’actes i a diferents aules del Vapor Universitari de Terrassa (carre Colom, 114). Estaran agrupades per àrees de coneixement i programades de manera que les que es realitzin a la mateixa hora siguin d'interessos contraposats per tal de facilitar l’assistència. Se’n faran 12 de simultànies. Aquestes sessions s’adrecen als alumnes de 2n de batxillerat i de cicles formatius, tot i que també s’accepten inscripcions d’alumnes de 1r de batxillerat. En cada una de les xerrades hi haurà un o dos ponents, en representació de les diferents universitats i/o centres on es poden realitzar els estudis, i professionals de diferents centres, consorcis i àrees municipals.

També hi participaran professors dels centres de secundària on s’imparteixen els cicles formatius de grau superior, alguns d’ells acompanyats de representants de les empreses amb les que hi tenen un conveni de pràctiques. En total, en la jornada hi participaran 72 ponents, que informaran sobre els plans d’estudi, les sortides professionals, el mercat laboral i, també, el perfil del professional.

L