Xavier Pujol: «El cotxe es convertirà en un Smart Car»

El conseller delegat de Ficosa ha exposat avui al MWC la seva visió sobre els automòbils del futur

J.M.O.
22 de febrer del 2016
Actualitzat a les 18:41h
El conseller delegat de Ficosa, Xavier Pujol
El conseller delegat de Ficosa, Xavier Pujol | Ficosa
El conseller delegat de Ficosa, Xavier Pujol, ha assegurat avui al Mobile World Congress, que ens trobem a l'inici d'una nova era en què l'automòbil deixa de ser únicament un mitjà de transport per convertir-se en un Smart Car, un dispositiu connectat que serà l'eix central de l'Internet de les coses. 

"El cotxe connectat transformarà totalment les nostres vides per fer-les més segures, més còmodes i més informades amb una infinitat d'oportunitats d'entreteniment". Segons ha afirmat: "L'automòbil es convertirà en la font de comunicació multiplataforma més potent en la qual la interconnexió entre les persones, els objectes i les infraestructures no tindrà límits". 

Aquest Smart Car ofereix una àmplia gamma de serveis i funcionalitats destinades a millorar la vida de les persones. Des d’alertar-nos dels vehicles que ens envolten per evitar col·lisions, transportar-nos sense necessitat de conduir perquè puguem acabar d'ultimar un informe de camí a la feina, proporcionar-nos la informació del trànsit indicant-nos la millor ruta, a permetre'ns accionar des del nostre Smartphone la calefacció del vehicle perquè quan pugem la temperatura sigui agradable.
 
Ficosa fa més de 9 anys que treballa en el desenvolupament del cotxe connectat. Com ha explicat Pujol: "L'aliança amb Panasonic consolida a Ficosa en el mercat de les noves tecnologies, donant lloc al primer grup mundial especialitzat capaç de liderar la transformació de l'automòbil". 

Les dues companyies estan treballant en la integració del seu know-how i tecnologies complementàries per accelerar el llançament de les noves categories de producte, que seran la base del futur de l'automòbil en connectivitat, seguretat i eficiència. Aquesta col·laboració tecnològica és fruit de l'aliança de capital i negoci entre les dues companyies, que es va formalitzar el 30 de juny de 2015 amb l'adquisició per part de Panasonic el 49% de les accions de Ficosa.
 
Smart Connectivity Module, l'últim en cotxe connectat
En aquest sentit, Ficosa i Panasonic presenten al MWC la nova generació de l’Smart Connectivity Module (SCM), una solució pionera que fa possible que tots els passatgers disposin de connectivitat de manera simultània i independent gràcies a la connexió que ofereix el vehicle per si mateix. Aquest sistema, basat en una plataforma de connectivitat fàcilment integrable, ofereix una connexió segura tant en les comunicacions que es produeixen a l'interior i exterior de l'automòbil, com en les comunicacions entre vehicles (V2V) i amb la infraestructura (V2X). 

L’SCM proporciona importants funcionalitats dirigides a millorar la seguretat i el confort en el vehicle, com la detecció de la quantitat d'hores que porta el conductor sense fer una pausa, la densitat de trànsit, els fenòmens meteorològics o els punts conflictius i amb poca visibilitat per evitar accidents. Així mateix, permet navegar per Internet, veure pel·lícules, escoltar música, jugar online i accedir a navegador GNSS, entre altres funcions.

El conseller delegat de Ficosa també ha subratllat aquest matí que aquesta solució "representa un gran avanç cap al cotxe autònom, integrant l'automòbil en les xarxes de comunicació, com un dispositiu més de l'Internet de les coses". I ha conclòs: "Productes com l’Smart Conectivity Module són una bona mostra del potencial que ens ofereix la integració de les nostres tecnologies amb les de Panasonic. Aquesta companyia japonesa és el millor aliat que podem tenir per maximitzar sinèrgies i ser un proveïdor de sistemes líder a nivell global".