ERC vol que Terrassa se sumi al Decàleg de Drets Humans

Els republicans portaran a junta de portaveus el text d'Amnistia Internacional

La Torre
21 de febrer del 2016
Actualitzat el 23 de febrer a les 7:37h
Des del Grup Municipal d'ERC-MES accepten la proposta d'Amnistia Internacional perquè els municipis es comprometin a seguir un Decàleg de Drets Humans. Per això han decidit portar-ho a la junta de portaveus d'aquest proper dilluns per ser subscrit com a Acord per totes les forces polítiques del Ple de Terrassa. Hem de ser l'altaveu d'una societat compromesa.

Entenen que la proposta, que ha fet arribar la secció local de Terrassa de l'organització, convergeix "amb una forma d'entendre la política, el compromís social de les institucions i de les polítiques que s'hi han de desenvolupar que poden compartir tots els partits amb representació al consistori".

D'aquesta manera, es pretén que "les iniciatives polítiques a la ciutat sempre parteixin d'una perspectiva de lluita i respecte als drets humans és un compromís de mínims que no podem defugir. Plantejar les nostres polítiques mirant cap a la preservació de drets bàsics com l'habitatge, el dret a la salut o la lluita contra el racisme i la discriminació són principis que aquesta ciutat ja ha sabut defensar i on el repte continua sent enorme. Garantir als ciutadans que l'Ajuntament no treballarà amb aquells que no respectin els Drets humans i que vetllarà perquè els seus treballadors, com la policia, estiguin ben formats al respecte, són alguns altres compromisos bàsics que tots podem subscriure".