El documental «Els internats de la por» es converteix en llibre

La periodista vallesana Montserrat Armengou i Ricard Belis són els autors d'un reportatge sobre els abusos produïts en col·legis religiososdurant el franquisme

La Torre
21 de febrer del 2016
Actualitzat a les 9:27h
El documental Els internats de la por, de la periodista vallesana Montse Armengou i Ricard Belis, s'acaba de publicar en llibre per l'editorial Ara Llibres amb la coedició de Televisió de Catalunya. La versió en castellà està previst que surti al mes de març.

Una investigació esfereïdora que destapa uns fets ocults i silenciats durant dècades: els abusos sexuals, els maltractaments físics i psíquics, l'explotació laboral i les pràctiques mèdiques dubtoses que van patir milers de nens als internats religiosos i de l'Estat durant el franquisme i fins ben entrada la democràcia. Per desgràcia, un tema de rabiosa actualitat.  

Un exercici de periodisme de primer ordre sobre un tema de candent actualitat, que dóna veu a víctimes i testimonis i denuncia amb noms i cognoms la suposada superioritat moral al servei de les més baixes passions. 

Els autors, amb l'orgull del periodisme compromès com a bandera, volen oferir als damnificats la reparació que no els donen les institucions i facilitar que se sàpiga què va passar en aquells internats, amb aquesta infantesa tan injustament tractada. 

Fes-ne un tast i llegeix-ne les primeres pàgines.