El PSC aposta per reduir les ràtios enlloc de tancar línies de P3 a Terrassa

Ribera confirma que "el descens de la natalitat comportarà que hi hagin 315 alumnes menys matriculats a P3 respecte el curs anterior"

La Torre
21 de febrer del 2016
Actualitzat el 23 de febrer a les 20:29h

Ribera i Vega presentant la proposta de resolució sobre educació Foto: Marcel Marsal


La regidora socialista ha presentat una proposta de resolució en defensa de l’escola pública, que el PSC portarà al proper ple municipal i a la que espera "es sumin la resta de forces polítiques". Tenint en compte que la Generalitat de Catalunya ha anunciat noves retallades en el sistema d’educació pública, que afectaran principalment a les línies de P3 de diferents municipis, el Grup Municipal Socialista presentarà al proper ple de Terrassa una proposta de resolució en defensa de l’escola pública.

Segons ha explicat la regidora del PSC, Rosa Maria Ribera: “a Terrassa el descens de la natalitat comportarà que hi hagin 315 alumnes menys matriculats a P3 envers amb el curs anterior”. El que demanem nosaltres és que aquesta situació s’aprofiti per a reduir les ràtios a les aules, millorant així la qualitat educativa i l’atenció a la diversitat” i en aquest sentit, ha afegit: “creiem que aquesta circumstància pot ser una oportunitat de millora del nostre sistema educatiu i per a l’èxit escolar, si el govern ho gestiona correctament”.

La moció socialista també demana que el professorat que pugui quedar afectat per possibles tancaments de línies sigui reubicat dins el propi centre com a personal de reforç, “per tal de fer un esponjament de les aules amb més densitat demogràfica” ha afirmat Ribera, que ha afegit: “estarem sempre al costat dels professionals, de les AMPES i dels sindicats, per rebutjar més retallades en l’educació pública”. Segons ha manifestat la regidora: “rebutgem gestionar l’educació des d’un punt exclusivament economicista i de reducció de costos. Creiem que sustentar la decisió només en l’estalvi econòmic tancant grups és una postura que perd el sentit més estricte de l’educació”.

Per la seva banda el portaveu del Grup Municipal Socialista a Terrassa. Alfredo Vega ha recordat que pel socialistes “l’educació i l’escola pública són instruments de cohesió social i d’igualtat d’oportunitats” per això Vega considera que retallar en educació “és empobrir a les persones, la ciutadania i el nostre futur”.

El portaveu socialista lamenta que el Departament d’Ensenyament es basi en les dades demogràfiques per retallar línies “però que no les tingui en compte quan la demografia demana un increment dels recursos, llavors la solució es dóna en forma de barracons”. En aquest mateix sentit, Vega també ha reclamat al Govern de la Generalitat “tracti de la mateixa manera la xarxa d’educació pública i la concertada, ja que ambdues reben recursos públics”. 

Per últim, la proposta dels socialistes demana que Terrassa s’adhereixi al Manifest en defensa de l’ Escola Pública del Vallès Occidental i també sol·licita al Departament d’Ensenyament que augmenti les places reservades als centres públics i concertats de l’alumnat amb necessitats educatives específiques.

El PSC espera que la resta de forces polítiques presents al Consistori es sumin a aquesta proposta de resolució del Grup Socialista.