Ficosa presenta l'última tecnologia en cotxe al MWC

La Smart Connectivity Module (SCM) és una solució pionera que converteix l'automòbil en un dispositiu que ofereix connectivitat per si mateix, integrant-se en l’Internet de les coses

La Torre
20 de febrer del 2016
Ficosa, que es dedica a la investigació, desenvolupament, producció i comercialització de sistemes de visió, seguretat, connectivitat i eficiència d'alt contingut tecnològic per a l'automoció i la mobilitat, i Panasonic presenten al Mobile World Congress 2016 els últims avenços tecnològics en connectivitat i l’Internet de les coses per al sector de l'automoció.

Ambdues companyies han desenvolupat la nova generació de la Smart Connectivity Module (SCM), una solució pionera que fa possible que tots els passatgers disposin de connectivitat de manera simultània i independent gràcies a la connexió que ofereix el vehicle per si mateix. Javier Pujol, conseller delegat de Ficosa, destaca: "La Smart Connectivity Module revoluciona totalment l'experiència en el vehicle, millorant la conducció, incrementant la seguretat i l'eficiència així com oferint als usuaris una sèrie de serveis i aplicacions intel·ligents sense precedents". I afegeix: "Suposa un gran avenç cap al cotxe autònom atès que permet que l'automòbil formi part de l’Internet de les coses en integrar-se en les xarxes de comunicació com un dispositiu més".

Aquest sistema ofereix una connexió segura tant en les comunicacions que es produeixen a l'interior i exterior de l'automòbil, com en les comunicacions entre vehicles (V2V) i amb la infraestructura (V2X). La SCM proporciona importants funcionalitats dirigides a millorar la seguretat com la detecció de la quantitat d'hores que porta el conductor sense fer una pausa, la densitat de trànsit, els fenòmens meteorològics o els punts conflictius i amb poca visibilitat per evitar accidents. Així mateix, permet navegar per Internet, veure pel·lícules, escoltar música, jugar en línia i accedir al navegador GNSS, entre altres funcions.

La Smart Connectivity Module es basa en una plataforma de connectivitat fàcilment integrable en l'automòbil que incorpora en un mateix dispositiu les tecnologies de telecomunicacions, com LTE, WIFI, Bluetooth, Ràdio AM i FM, DAB i posicionament GNSS específic per a cada mercat així com trucada d'emergència obligatòria a Europa (eCall) i a Rússia (ERA-GLONASS).