Ignasi Puig presidirà la subcomissió per reformar l'accés a la professió

El nomenament va tenir lloc al darrer ple del Consejo General de la Abogacía Española

La Torre
19 de febrer del 2016
Actualitzat a les 9:51h
El Degà de l’ICATER, Ignasi Puig i Ventalló, ha estat nomenat president de la Subcomisión para la Reforma del Sistema de Acceso a la Profesión. El nomenament va tenir lloc al darrer ple del Consejo General de la Abogacía Española per part de la recentment elegida presidenta de la institució Victoria Ortega.

Actualment per accedir a la professió d’advocat és necessari que un cop finalitzat el Grau en Dret els graduats cursin un Màster d’Accés a l’Advocacia i realitzin la Prova d’Accés a la Professió d’Advocat.

La subcomissió que presideix Puig i Ventalló, doncs, té per encàrrec l’elaboració d’una proposta al Ministeri de Justícia que traslladi al Govern, per tal que la regulació de la Prova d’Accés s’adapti a la realitat actual i, en concret, que es modifiqui en el sentit que la confecció d’aquesta Prova d’Accés recaigui en els propis advocats i no es basi únicament en una prova tipus test com la que es realitza a l’actualitat, que no suposa ni demostra que el que superi la Prova té els coneixements, les capacitats i habilitats bàsics per a poder ser advocat.