Una empresa de Terrassa rep fons europeus per un projecte innovador

Itestit ha estat seleccionat pel programa Horitzó 2020 per tirar endavant un pla sobre turbines eòliques

E.P.
20 de febrer del 2016
Tres pimes catalanes han estat seleccionades per rebre finançament de la Unió Europea dins de la segona fase del programa Horitzó 2020 per a projectes innovadors, ha informat aquest dijous la Comissió Europea (CE) en un comunicat.

Les empreses rebran entre 500.000 euros i 2,5 milions -cinc milions en el cas de projectes relacionats amb la salut- perquè el seu producte pugui passar de la fase pilot a la de comercialització.

En total, la CE ha concedit 48,6 milions d'euros per a les 45 empreses seleccionades, que podran invertir en activitats innovadores com demostracions, assajos, miniaturització i rebre assessorament empresarial.

Les empreses catalanes seleccionades han estat Iberital de Recanvis (Barcelona) per a una nova màquina de cafè professional més saludable i ecològica, Itestit (Terrassa) per desenvolupar eines de baix cost de diagnòstic i predicció de la formació de núvols per al bon funcionament de les turbines eòliques, i Picvisa Machine Vision Systems (Barcelona) per a un procediment de recuperació revolucionària del vidre a través d'un seleccionador òptic d'alt rendiment del vidre reciclat.

El programa de la UE per a projectes innovadors es divideix en tres fases: la primera, de concepció i viabilitat del projecte, amb un finançament de 50.000 euros; la segona (l'actual), de demostració, per desenvolupar els projectes, i la tercera, de comercialització, amb la qual les empreses reben formació, assessorament i accés al finançament.