FOTOS retirada de la línia elèctrica del Parc de Vallparadís de Terrassa

L'operació ha permès eliminar cablejat d'un tram aeri de 200 metres de longitud
L'operació ha permès eliminar cablejat d'un tram aeri de 200 metres de longitud | Foto: Cristóbal Castro
La Torre
18 de febrer del 2016
Actualitzat el 19 de febrer a les 12:41h

Retirada de la línia de mitjana tensió a 25 kV Foto: Cristóbal Castro


Endesa ha desballestat aquest dijous l’última línia elèctrica que transcorria pel Parc de Vallparadís, a Terrassa, amb l’objectiu no només de millorar l’impacte visual de les infraestructures ubicades dins del nucli urbà de la ciutat, sinó de augmentar la qualitat i la continuïtat del servei a clients de la cocapital del Vallès Occidental.

La retirada d’aquesta línia de mitjana tensió a 25 kV culmina els treballs de reestructuració de la xarxa iniciats l’any passat i han permès eliminar cablejat d’aquest últim tram aeri de 200 metres de longitud, dues torres metàl·liques de 12 metres d’alçada i dos suports de fusta, des del carrer de Morella al carrer de Vallparadís i que unia, elèctricament parlant, els barris de Segle XX i de Can Palet.
 

Aquesta última fase, que ha tingut una inversió de 16.000 euros Foto: Cristóbal Castro

El desmuntatge ha estat possible després d’executar les connexions addicionals en diferents punts del municipi i després de dur a terme vàries actuacions a la xarxa, com la canalització de 30 metres de cable de doble circuit en mitjana tensió, el canvi de connexions a diferents centres de transformació (que han permès la reconfiguració de la xarxa) i la instal·lació d’una nova cabina al carrer Morella, la qual s’ha dotat de les últimes tecnologies del sector. Concretament, s’ha substituït l’aparamenta convencional de la instal·lació per unes cel·les de nova tecnologia. Aquestes estan encapsulades en un gas de característiques especialment aïllants, fet que millora substancialment la seguretat de les instal·lacions, a més de reduir les possibilitats d’avaries així com el temps de reposició del subministrament en cas que es produeixin. El nou dispositiu redueix la necessitat de manteniment, ja que el gas incorporat s’autoregenera, a diferència de l’oli que pateix una descomposició gradual. A més d’aquesta millora, el material conté propietats dielèctriques, fet que impedeix una bona conducció de l’electricitat i disminueix el risc d’incidència gràcies a la seva alta estabilitat tèrmica i química.

Aquesta última fase, que culmina ara i que ha tingut una inversió de 16.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, se suma als 275.000 euros que ja es van destinar durant l’any passat amb la reconfiguració de la xarxa de mitjana tensió del centre de Terrassa. Així, es va duplicar, d’11 a 25 kV, la capacitat de distribució de línies elèctriques i, per tant, de 19 centres de transformació, per tal de donar resposta al creixement vegetatiu i nous punts de subministrament del municipi. Només aquesta intervenció ja va suposar una millora en el servei a 10.000 clients de la quarta població de Catalunya.
 

Els treballs permetran una millora en la qualitat i la continuïtat del servei Foto: Cristóbal Castro


Els treballs, projectats i executats per Endesa, permetran una millora en la qualitat i la continuïtat del servei a tot aquest sector del municipi i garanteixen, a més, una òptima maniobrabilitat i millor resposta a la xarxa elèctrica davant de possibles incidències i situacions imprevistes. Igualment, representen l’alliberament definitiu d’infraestructures elèctriques del Parc de Vallparadís, un espai singular de trobada ciutadana i es compleix, així, una vella reivindicació de l’Ajuntament de Terrassa, amb qui s’ha coordinat la totalitat de les actuacions.

Aquests treballs formen part dels plans d’actuació de la Companyia al Vallès Occidental per tal de no només reforçar i millorar tecnològicament les infraestructures elèctriques sinó d’incrementar la qualitat del subministrament elèctric als clients de la comarca. 
 

Retirada de la línia elèctrica al Parc de Vallparadís Foto: Cristóbal Castro